Svežina, kvalitet i ukusi koji miluju nepca

Pecivo koje se kod njih prodaje direktno iz proizvodnje ide u peć, apsolutno sveže i bez zamrzavanja pre pečenja. Inovacije su deo njihovog načina razmišljanja i poslovanja, pa tako neprestano rade na poboljšanju kvaliteta i razvoju novih proizvoda. U srcu Požarevca postoji jedno mesto koje je sinonim za sve što je ukusno, sveže, toplo i hrskavo – to je Pekara A’petit. Ona je više od obične pekare, a recept za njen uspeh glasi jednostavno: ovo je mesto gde se ljubav prema hrani i posvećenost kvalitetu spajaju s tradicijom i daju brend koji je već godinama prepoznatljiv u ovom gradu. Ovu konstataciju potvrđuje nam prvi čovek Pekare A’petit, Dejan Kovačević, direktor Diprom tima doo.

Ova uspešna poslovna priča otpočela je 2014. godine, kada su Dejan Kovačević i njegov najbolji prijatelj, danas kum, Ivan Radisavljević, odlučili da započnu svoj biznis u svetu pekarstva. U tom trenutku, lokal u centru Požarevca im se činio kao odlična prilika za to. U početku su se bavili i proizvodnjom i prodajom, ali kako je veoma brzo potražnja prevazilazila njihove kapacitete, rešili su da izdvoje proizvodnju, a ubrzo zatim otvorili još dva maloprodajna objekta. Pored maloprodaje, bave se i proizvodnjom kolača, kao i domaćih somuna za veći broj požarevačkih restorana. „Još se držim mišljenja da je doručak najvažniji obrok u toku dana, pa sa tim u vezi, moja preporuka za dobar početak dana su sarajevske pite. Njih pravimo s različitim ukusima, kako one tradicionalne, tako i posne varijante”, objašnjava Kovačević i dodaje da njihova pekara nudi izbor i za one kojima je takav doručak možda prejak. Za njih u ponudi imaju domaće kiflice od najmekšeg testa ili bogat program posnih peciva koja su u ovoj pekari veoma tražena. Najtraženiji proizvodi su, kada je reč o posnom programu, integralne pogačice, pita sa spanaćem i pita sa krompirom. Inovacije su deo njihovog načina razmišljanja i poslovanja, pa tako neprestano rade na poboljšanju kvaliteta i razvoju novih proizvoda.

„Prošlogodišnja saradnja sa picerijom Bosiljak iz Zemuna nam je dala novi način razmišljanja o pristupu pici kao najpoznatijoj hrani na svetu. Zbog toga smo angažovali pica majstora sa velikim iskustvom u proizvodnji napuljskih pica, i u toku su svakodnevne pripreme za početak prodaje“, kaže Kovačević. Prateći trendove u svetu pekarstva i poslastičarstva, nedavno su svoju ponudu obogatili viralnom „Dubai” čokoladom. Za njenu proizvodnju koriste najkvalitetnije sastojke koji se mogu naći na tržištu, uključujući mlečnu čokoladu 100% i belgijsku Callebaut čokoladu. Nažalost, ili na sreću, potražnja za ovom poslasticom prevazilazi njihove kapacitete, ali ovi vredni ljudi daju sve od sebe da svi koji žele budu u prilici da probaju ovu fenomenalnu poslasticu. Kada je reč o kolačima, u ponudi je širok spektar ukusa, od tradicionalnih koji evociraju mirise iz detinjstva, kao što su princez krofne, krempite, vanilice, pivčići i domaći išleri, do modernijih, nešto kremastijih čizkejkova, dezerta u čaši i različitih tartova. Izuzetno tražen kolač u ovoj pekari je tri leće, koji se odskora pojavio i u čokoladnoj varijanti. Torta „Sweet A’petit”, po kojoj čitav slatki program u ovoj pekari nosi ime, jeste jedinstvena i veoma tražena poslastica. To su, u stvari, tri ili četiri torte u jednoj torti, odnosno po tri ili četiri parčeta od svake torte, u zavisnosti od želje kupca. Zbog popularnosti te torte, ceo slatki program je sada pod brendom „Sweet A’petit”, a proizvodnja je potpuno izdvojena iz pekarske proizvodnje. Osim predivne lokacije u centru grada, Pekara A’petit u svojoj ponudi ima kafu „za poneti” čuvenog brenda Lavazza, sokove, kao i mlečne proizvode brenda Imlek.

Na kraju ovog razgovora, Dejan Kovačević, direktor Pekare A’petit, zahvalio je svim vernim kupcima koji su im ukazali poverenje i zbog kojih se trude ne samo da ga opravdaju, nego i da budu bolji svakog dana. Pozvao je sve koji još nisu probali njihove proizvode da svrate i uživaju u ukusima koji miluju nepca

Piše: Jasna Dimitrijević, magazin Pekar&Poslastičar broj 54, decembar 2024.
Foto: Pekara A’petit

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo