Bubamarini slatkiši autorski potpis za premijum kvalitet

Sa vlasnicom ovog poslastičarskog brenda Marijom Cvetanović, imali smo prilike da se upoznamo u našoj rubrici „Majstori zanata” (br. 45/23), a danas sa zadovoljstvom predstavljamo njenu novu profesionalnu kuću.

Posle završene Srednje ugostiteljsko-turističke škole u Beogradu Marija Cvetanović svoje majstorsko umeće razvija u više beogradskih lokala, sa poslednjim radnim mestom glavnog poslastičara restorana Bela reka, DaLuca, Jerry, kao i Jerry keteringa. Danas je zatičemo u njenom pogonu u Novim Banovcima, gde kreira torte i kolače čiji su naručioci uglavnom iz Beograda.

Raznovrsni Bubamarini slatkiši
Marijina potreba za kreacijom bila je glavni motiv da se upusti u ovu preduzetničku avanturu i obezbedi sebi više vremena za svoje dezerte. Na meniju Bubamarinih slatkiša, pored unikatnih torti, našli su se i sitni kolači, komadni kolači, makaronsi, praline – sve sa Marijinim autorskim potpisom i oznakom premijum kvaliteta. Instagram i Tik Tok nalog je glavni reklamni prostor Bubamarinih slatkiša, ali nam Marija kaže kako se za brend i ponudu najbrže čulo preko preporuka: „Zadovoljni kupci su glavni oglašivači. Oni najbolje umeju da opišu zašto je nešto što im se dopalo dobro, a tu je i poverenje budućih kupaca i sigurnost u nešto što je već isprobano.”

Torte – najveća ljubav
Marija nam otkriva da njena ljubav prema tortama datira od malih nogu: „Torte koje nam je mama pravila za rođendane bile su za mene nešto posebno i ostale jedno od najlepših sećanja iz detinjstva. Zato je radost koju moje torte izazovu na dečjim licima nešto što me posebno ispunjava i ublažava umor nakon dugih sati ukrašavanja. Učila sam sama, kod kuće putem tutorijala na Jutjubu, išla na radionice i kurseve jer sam želela da usavršim sve veštine i faze koje izrada torte podrazumeva”, priča nam Marija i dodaje da se kod nje mogu naručiti torte za sve prilike – od rođendanskih i slavskih, preko onih za poslovne i korporativne proslave, pa do svadbenih. Narudžbina je sve više jer se dobar glas o kvalitetnom proizvodu brzo širi, a Marija naglašava da su pored atraktivnog izgleda i dizajna za razne prilike, one i vrlo ukusne. „Podrazumeva se da ih pravim od kvalitetnih sastojaka – putera, čokolade, oraha, svežeg voća…

Važno je pratiti trendove, kaže nam Marija i primećuje da su današnji kupci edukovani i znaju šta žele. „Svakom kupcu posvetim dovoljno vremena da objasni svoju želju, a neki dođu i u moju proizvodnju da uz kafu razmotrimo kakav dizajn i sastojke žele, posebno kad su u pitanju svadbene torte koje su i najzahtevnije. Trenutno je u trendu velvet tehnika i često je primenjujem za završnu dekoraciju, ali i sve druge varijante ukrašavanja uvek imaju svoje mesto i zavise od ukusa kupca.” Marija priprema i probni paket torti za mladence, jer se uživo lakše odlučuje za izgled finalnog proizvoda ali i sastojke od kojih se kreira torta. Budući da joj je proizvodnja u Novim Banovcima, nalazi način da uzorci stignu do kupca, koji su najčešće iz glavnog grada.

Saradnja sa restoranima
Jedna od proizvodnih linija koju Marija održava u pogonu Bubamarinih slatkiša jesu i komadni kolači za restorane. „To su lokali koji su navikli na moje kolače i kojima nisam želela da uskratim nešto što smo zajedno kreirali za njihove potrebe. Autorski potpis podrazumeva da se konkretan kolač može naći samo u određenom lokalu.” Bubamarini slatkiši vrlo brzo su osvojili zavidan broj pratilaca i konzumenata, baš zahvaljujući tom autorskom potpisu Marije Cvetanović, koja ovim korakom ulazi samostalno na bogato poslastičarsko tržište Beograda i mi joj želimo da razvije svoj brend na način koji zaslužuje.

Piše: Jasna Žarković, magazin Pekar&Poslastičar broj 56, april/maj 2025.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo