Hanedan baklava

Irem Arslan je u Beograd došla iz Turske da studira farmaciju. Prvo je učila jezik, a zatim se odlučila da pored studija počne i da radi. Tako se priključila porodičnom poslu i počela da uvozi gotove smrznute baklave iz Turske. Pre godinu i po dana otvorila je prvi lokal Hanedan baklava u Borči. A pre mesec dana otvorila su se još jedna vrata novog lokala, ali ovog puta u Novom Pazaru u Ulici 1. maja broj 15. U vitrini kupce dočekuju turske baklave od pistaća sa tri vrste ukusa i baklave sa orasima. U novom lokalu može se sesti i pojesti baklava, ali kupci se više odlučuju na varijantu „za poneti“. Irem kaže da ljudi u Srbiji vole slatko i da im se dopadaju turske baklave.

magazin Pekar&Poslastičar broj 40, avgust/septembar 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo

Pekara VIKA

porodicna tradicija i kvalitet U tri svoja maloprodajna objekta u naseljima Braće Jerković i Medaković u Beogradu, Vika...

Pročitaj

Rajko Petrović

majstor pekarskog zanata na radu u restoranu Restoran „Legat 1903” poneo je i ove godine laskavu preporuku Michelin...

Pročitaj

Inovacije su ključ

u opremi, znanju, ličnom pečatu Vlastimir Ristić, vlasnik regionalnog distributera poslastičarske opreme i sirovina IceCom, za Pekar&Poslastičar kaže...

Pročitaj