Bread club u knjizi i u dva nova lokala

Na Danu otvorenih vrata kompanije TIM ZIP u Beogradu, gde je pored ostalih svoje proizvode prezentovao i Bread club, jedan od predstavnika Richemont kluba Hrvatska, razgovarali smo sa Darkom Kušićem, jednim od dvojice glavnih majstora ovog poznatog zagrebačkog brenda, o novostima u njihovoj kući.

Bread club istorijat – u knjizi originalnih recepata
Slažemo se da je veliki put pređen ali se ritam ne smanjuje, naprotiv. Kako je to izgledalo, u slici i reči, od prvih nespretnih koraka u lokalu u Trakošćanskoj, preko osvajanja tehnologije i povećanja proizvodnih kapaciteta i mreže prodajnih mesta – spakovali su u knjigu o Bread club brendu. Ali, osnovni sadržaj ovog njihovog prvog izdanja su recepti. Knjiga je podeljena u deo sa ručno rađenim, domaćim proizvodima i onaj sa tzv. industrijskom izradom, koja je prilagođena potrebama ovog brenda. Od startera i fermentacije, preko tipova brašna i ostalih sirovina, do tehnika i jednostavno objašnjenih procedura i recepata, biće to pravo uživanje za sve koji žele da otkrivaju lepotu pekarskog zanata. U ovoj kući vole svoje mušterije i ovo je još jedan način da im se približe i podele tajne izrade Bread club hleba, peciva i slatkih proizvoda. Knjiga izlazi iz štampe početkom juna, a mi joj predskazujemo brojna izdanja.

Novi lokali
Saznajemo da je u pripremi otvaranje dva nova lokala na jesen, od kojih će se veći mnogo čemu razlikovati od postojećih. „Na više kvadrata i sa više mogućnosti za završnu obradu nekih proizvoda na licu mesta. Imaćemo open space izradu sendviča i pica. Vitrina će i dalje biti u prvom planu, ali uvodimo sedeća mesta, pa će ovaj lokal biti kombinacija pekare i kafea,” objašnjava naš sagovornik. Paralelno sa ovim, planiraju da otvore i manje prodajno mesto na Jarunskoj pijaci.

Piše: Jasna Žarković, magazin Pekar&Poslastičar broj 52, avgust/septembar 2024.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti