Napolitanska kuća mlinara Caputo već jedan vek, od 1924. godine, proizvodi mlevenu pšenicu sa velikodušnošću i strašću, a profesionalcima i poznavaocima pekarstva nudi najbolje u kvalitetnom brašnu, proizvedenom uz veliko poštovanje sirovina i tradicije. Danas Caputo proizvodi širok asortiman brašna za profesionalce, za testenine i slatko testo: više vrsta brašna za različite potrebe. Reči „autoritet, spontanost i tradicija” sinonim su za umetnost brašna Caputo, koja je nastala i oslanja se na ove tri vrednosti. Zahvaljujući iskustvu stečenom tokom tri generacije majstora napuljskih mlinara, brašno Caputo posvećeno je ljubiteljima kuvanja i svima onima koji vole da iskažu svoju kreativnost u kuhinji i oduševljavaju nepce receptima jedinstvenih i originalnih ukusa, a namenjeno je najpre majstorima umetnosti pekarstva. Caputo garantuje izuzetno visoke standarde kvaliteta kako bi ugostitelji, restorateri i zanatlije mogli da iskažu svoju kreativnost na najbolji mogući način. Bogati asortiman i ponuda vrsta Caputo brašna za profesionalce prilagođen je za najrazličitije potrebe, u svakoj vrsti izrade peciva – od hleba do pice, svih tradicionalnih testa kao i deserata.
Pakovanja Caputo namenskoog pšeničnog brašna za proizvodnju testa za pizu od 25 kg – Rinforzato tip 00 i Classic tip 00, namenjena su profesionalcima i majstorima mlinarima. Ova brašna garantuju visoke performanse kao i najbolji kvalitet rezultata. Caputo brašno predstavlja zlatni standard italijanskog pekarstva, a poznato je i kao najbolje brašno za pripremu testa za picu. Caputo, vaš pouzdani partner – za čiju je distribuciju u Srbiji zadužen Silbo!
magazin Pekar&Poslastičar broj 52, avgust/septembar 2024.