Jedan od važnih aspekata koji je ključan za nastanak svakog malog kulinarskog remek-dela, pored veštine kuvara i pekara, jeste i pravilan odabir kvalitetnih mlečnih proizvoda u pripremi. Italija, zemlja umetnosti i tradicije, prirodnih bogatstava i istančanih ukusa, nudi najbolje od mlečnih proizvoda. Debic, premium marka, profesionalni brend pruža široku lepezu mlečnih proizvoda vrhunskog kvaliteta. Danas posebno izdvajamo Debic tradicionalni puter, namenjen kuvarima, poslastičarima i drugim profesionalcima u oblasti pripreme hrane. Napravljen od sveže pavlake, sa min. 82% masti, u pakovanju od 1 kg, namenjen je širokoj primeni, kako za ugostiteljsku, tako i za pekarsku industriju. U izradi putera se primenjuju strogi uslovi i kontrolisani procesi kako bi se dobio najviši kvalitet proizvoda, bez veštačkih dodataka i aroma. Prirodan i autentičan mlečni ukus putera, daće poseban karakter jelima, u bilo kojoj pripremi. Savršena tekstura. Čvrst, a lak za obradu. Idealan za pečenje, kuvanje, mazanje. Prijatan i uravnotežen ukus pravog putera. Distribuciju Debic maslaca na našem tržištu vrši kompanija Silbo.
BAKE UP CROISSANT BUTTER
Svoju primenu Debic maslac je našao i kod kolača Darlin’, novog iskustva deserta na našoj gastronomskoj sceni. Novi koncept, neodoljivo kremasta tekstura, maštovite kreacije, prepoznatljivi stil i osećaj neizmernog zadovoljstva. Recepti i tradicija najboljih francuskih poslastica pretočeni su u novi slatko-kreativni koncept formi i ukusa. Zavodljive čokolade, kremaste paste od orašastih plodova, penasto-snežne kreme, nežni šlag, najfiniji kakao prah, voćni pirei, ali i mirisna vanila, puter-biskvit koji se topi i drugi novi ukusi, podižu vaše iskustvo deserta na novi nivo gastronomske ponude. Na našem tržištu Darlin’ kolači dostupni su zahvaljujući kompaniji Silbo, koja radi i distribuciju.
magazin Pekar&Poslastičar broj 48, decembar/januar 2023/2024.