Caputpo od kolača do hleba brašno koje svakom pekaru treba!

Kakvog će ukusa i teksture biti vaša testa, najviše zavisi od vrste i kvaliteta brašna koje koristite. Caputo brašna nude široku paletu namenskih proizvoda, a sva se prave po tradicionalnoj napolitanskoj metodi sporog mlevenja žita. Ovaj način obrade zrna čuva sve ukuse i hranljive sastojke žitarica, pa se u Caputo brašna ne dodaju nikakvi aditivi ni veštački sastojci. S druge strane, Caputo je usavršio recepturu koja omogućava da izaberete ono brašno koje najviše odgovara vašoj kuhinji – bilo da pravite testenine, poslastice ili hlebove. Zahvaljujući ovoj ponudi, u Caputo brašnu pronaći ćete svog najboljeg saveznika.

Vrhunski italijanski brend nudi različite sorte brašna koje garantuju finalni uspeh vašeg proizvoda – od brašna za picu do brašna za izuzetno lagana i mekana testa. Glavna tajna Caputo brašna leži u napolitanskom mlevenju žita i pažljivo odabranim najkvalitetnijim sortama pšenice u idealnim kombinacijama. Ovaj proces daje brašnu karakteristike koje utiču na osobine testa – njegovu rastegljivost, gustinu, teksturu i konačan ukus. Ono što odlikuje sve vrste Caputo brašna jeste napuljska tradicija koju čuvaju i neguju tri generacije vrhunskih napolitanskih mlinara još od 1924. godine. Ako znamo da iz Napulja dolaze najbolje pice i druga testa, jasno je da je Caputo pravi izbor za sve koji žele da urone ruke u brašno i da ih iz njega izrone sa tanjirima punim najukusnijih specijaliteta.

U raznovrsnoj ponudi izdvaja se SEMOLA (5 kg) – vrhunsko durum brašno, duplo mleveno, sa čistim grizom i visokim sadržajem glutena, idealno za pravljenje raznih vrsta testenina, hlebova, kao i za posipanje kod pravljenja pica. Takođe, tu je i SUPER NUVOLA (25 kg), brašno koje predstavlja zlatni standard za izradu svih vrsta pica, fokača i drugih delikatesa. Za sve kreativce u kuhinji i profesionalne ugostitelje, Silbo Horeca, kao distributer Caputo brašna, otkriva tajnu koja razlikuje dobro testo – od onog koje je „kao duša”.

magazin Pekar&Poslastičar broj 54, decembar 2024.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije pR