Sastojci:
250 gr putera
1000 gr pirea od bundeve
8 jaja
10 gr vanil šećera
230 gr brašna
Priprema:
1000 gr pirea od bundeve i prstohvat soli pomešati i zagrejati do 50°C. Zasebno umutiti 8 belanaca sa 250 gr šećera i 10 gr vanil šećera, dodati lagano 8 žumanca i lagano umešati pire od bundeve; zatim dodati lagano 230 gr brašna. Smešu dobro ohladiti i zatim je sipati u (puterom i šećerom ili keksom podmazan) kalup ili ring. Peći na 220°C/6 min. Servirati uz diplomat krem sa dodatkom cimeta i sladoleda.




Srpska poslastičarska majstorica sa titulom Top Italian pastry chef, Nataša Marković
Krajem prošlog veka u Parizu uči zanat, stvara svoju biblioteku stručnih knjiga, prikuplja znanja od starijih znalaca, tako da joj je danas jedna od najdražih – ručno pisana knjiga recepata iz 30-ih godina. Početkom ovog veka u Kučevu otvara svoju poslastičarnicu. Od tada pa evo već 20 godina poslastičarske karijere, kroz svaku fazu svog usavršavanja ide širom otvorenih očiju, upijajući znanje i stičući veštinu – velikim radom i apsolutnom posvećenošću. Svoju profesiju ne samo da radi nego i živi. Od 2016. sledi nekoliko studijskih putovanja, koja su za Natašu značila penjanje na poslastičarski Olimp. Upoznaje velike majstore italijanske pastri scene. Septembra 2018, kao član velike asocijacije šefova „Chefs for life” učestvuje u pripremi humanitarne večere tokom Nedelje mode u Milanu. Dugo je bila pastri šef restorana „Novak” na Novom Beogradu, a danas vodi poslastičarski deo restorana „Prekoputa Proleća”
magazin Pekar&Poslastičar broj 55, februar/mart 2025.