Bread club kroasan sa sirom i kimčijem

Kimči je tradicionalni korejski prilog koji se najčešće priprema od fermentisanog korejskog kupusa, ali i od drugog fermentisanog povrća. Često je začinjen i pikantan, a uz to može imati i neke pozitivne učinke na zdravlje, kao uticaj na smanjenje holesterola i povećanje osetljivosti na insulin.
„Bread club” je u svojoj radionici osmislio kroasan punjen ovim zanimljiv nadevom i sirom, pa finalno zapačen u peći. Tako se svi sastojci nadeva fino sjedine i dobije se jedan sasvim poseban kroasan.

„Bilo nam je izazovno da uvedemo jedan takav proizvod koji uključuje angažovanje saradnika van ‘Bread club-a’, budući da većinu punjenja za naše proizvode pravimo sami. Ali, uspeli smo da uskladimo sve zahteve i sada smo, pred praznike, uvrstili kimči-kroasan u ponudu. Volimo da menjamo i iznenađujemo naše mušterije, a to i nas održava u kreativnoj formi”, kaže nam Darko
Kušić, jedan od dvojice glavnih majstora ove prestižne zagrebačke kuće finih „sourdough” đakonija, koju smo predstavili u prošlom broju našeg magazina. Zaključujemo i kako je jasno da je prošlo vreme klasičnih asortimana, jer kupci od pekara sve više očekuju – kompletan obrok.

Piše: Jasna Žarković, magazin Pekar&Poslastičar broj 42, decembar/januar 2022/2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije novi proizvodi