Jesen u pekari

Sezonski ukusi koji donose toplinu i dobru prodaju

Sa prvim hladnijim danima i dolaskom jeseni, potrošači se okreću hrani koja greje i pruža osećaj udobnosti. Za pekare, to znači novu priliku da osveže ponudu i privuku kupce sezonskim proizvodima koji mame i izgledom i mirisom. Ovog perioda godine, jesenji ukusi postaju glavna inspiracija. Mešavine poput pumpkin spice začina (kombinacija bundeve, cimeta, muskatnog oraščića i karanfilića), zatim proizvodi sa jabukom, bundevom i orasima, idealni su za stvaranje toplog, domaćinskog osećaja. Sočni rolati s jabukom, pita od bundeve ili mekani hleb sa orašastim plodovima lako mogu postati hit sezone i razlikovati vašu pekaru od konkurencije.

Kompanija BakeMark i ove godine nudi sve što je potrebno za uspešan prelazak u jesenju sezonu. Njihova bogata punjenja od jabuke, konzervirana bundeva i Pumpkin Pie Spice mešavina začina idealni su za kreiranje kolača i peciva koji mirišu na jesen. „Jednostavan dodatak pravih sastojaka može običan proizvod pretvoriti u sezonsku poslasticu koja se pamti”, poručuju iz BakeMarka. Pored ukusa, važnu ulogu igra i vizuelna prezentacija. Topli tonovi narandžaste, zlatne i braon boje u dekoraciji vitrina i proizvoda mogu dodatno pojačati jesensku atmosferu i podstaći kupce na kupovinu.

A kada stigne Noć veštica, pekare dobijaju još jednu priliku za kreativnost. „Za noć veštica pripremamo sezonske dekoracije i proizvode neobičnog izgleda”, kaže Robert Elgin iz Salvadorean Bakery & Restaurant u Sijetlu. „Ove godine želim da uvedemo više peciva s ukusom bundeve i začina.” Salvadorean Bakery & Restaurant poznata je po svom yema hlebu mekanom, slatkom pecivu sa kremastim nadevom od žumanaca, koje tokom jeseni posebno prija uz šolju toplog napitka.

Jesen, dakle, nije samo promena godišnjeg doba, već i idealna prilika za inovaciju u pekarstvu – vreme kada miris cimeta i bundeve donosi toplinu, a sezonske ponude povećavaju prodaju i stvaraju verne kupce.

magazin Pekar&Poslastičar broj 59, oktobar/novembar 2025.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti

Jesen u pekari

Sezonski ukusi koji donose toplinu i dobru prodaju Sa prvim hladnijim danima i dolaskom jeseni, potrošači se okreću...

Pročitaj