L’ ARTISAN Pastry & Co.

Mijailovići vole da putuju, da istražuju, a naročito kada je u pitanju hrana, jer su veliki gurmani. Dugo su živeli u Parizu, te su poželeli da taj duh francuskog pekarstva prenesu u Beograd. U novootvorenoj pekari L’ Artisan, u Bulevaru kralja Aleksandra kod pijace Đeram, Beograđani od skora mogu pronaći prave kroasane sa puterom, baget, sendviče sa raznim ukusima, francuske kolače poput eklera, pariz-bresta, tartova, ali i klasičnih tradicionalnih pekarskih proizvoda, rustičnih integralnih, heljdinih, kururuznih, ražanih i beskvasnih hlebova. „Naš partner Dušan Nikovinović“, naglašava Kristina Mijailović, „dao je pečat našoj radnji. To je čovek koji gaji veliku ljubav prema hrani i mnogo o tome zna, ima puno ideja i zapravo je on taj koji predlaže i odlučuje o ukusima i proizvodima u našoj pekari.“ Asortiman se dopunjava tokom dana, sve se proizvodi sveže, na licu mesta u pekari. Radi se ručno, koriste se najkvalitetniji sastojci, poput Barry Callebaut čokolade za kolače. U ponudi za prodaju imaju i domaće džemove koje sami kuvaju i koje, takođe, koriste kao punjenje za svoje proizvode. Prema rečima vlasnika, sve što koriste gledaju da bude od najkvalitetnijih sastojaka, od Barry Callebaut čokolade, domaćih džemova, najkvalitetnijeg brašna na našem tržištu, svežeg voća, lešnika, delikates proizvoda i sl. U ponudi imaju ceđene sokove, kafu, smutije od svežeg voća. Do leta planiraju da otvore i baštu, kao i da ponude smutije i oko tri specifična ukusa sladoleda. U perspektivi će organizovati i ketering.

„Hrana je nešto što je veoma lepo, i kada radite na način koji se vama svidi, onda vidite sebe u toj perspektivi. Zamisao nam je bila da ljudi kupe i da se vrate, da uživaju u našim proizvodima, da popiju kafu. Uživam u tome da fotografišem neka lepa mesta koja imam priliku da posetim. S obzirom da je danas sve digitalizovano, naša je vizija da se mladi ljudi koji dolaze kod nas osećaju prijatno, da to fotografišu i objave na instagramu“, objašnjava gospođa Mijailović. Zasada imaju samo Instagram stranicu koja je u ovom trenutku jedini kanal komunikacije, putem koga žele da čuju šta potrošači misle o njima. U planu je izrada sajta, kao i saradnja sa Glovom putem koga bi potrošačima ponudili male, finije torte.

magazin Pekar&Poslastičar broj 38, april/maj 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo

Hanedan baklava

Irem Arslan je u Beograd došla iz Turske da studira farmaciju. Prvo je učila jezik, a zatim se...

Pročitaj