Zahvaljujuci regionalnom centru edukacija kompanije Barry Callebaut, u Callebaut Cokoladnoj Akademiji u Beogradu imate jedinstvenu priliku da se edukujete i usavršavate na najsavremenijem nivou uz stručne predavače iz celog sveta. Svi kursevi su namenjeni šefovima poslastičarima, profesionalcima koji zele da unaprede svoje znanje i veštine, kao i onima koji su na putu da to postanu.

Chocolate Discovery Tamara Stosic
02 – 03.12.2025.
Ovaj kurs predstavlja putovanje od osnova do najnovijih tehnika, aplikacija, kao i recepata i noviteta iz sveta čokolade. Nudi sva osnovna znanja o čokoladi od prekristalizacije i temperiranja, preko moldinga, sprejinga, paninga do balansiranja, kao i najsitnijih detalja, novosti i trendova iz oblasti alata, tehnika i beskonačnih mogućnosti u radu s čokoladom. Bilo da ste početnik u poslu ili samo znatiželjni ljubitelj čokolade, ovaj kurs je za vas.

Chocolate 2.0. Remy Delette
20 – 22.01.2026.
Chocolate 2.0. kurs je za profesionalce koji već imaju znanje o čokoladi ili su već završili kurs Chocolate Discovery 1.0. i koji su spremni da svoje čokoladne veštine podignu na sledeći nivo. Omogućava da proširite svoje znanje o alatima, tehnikama i metodama koje se koriste za isticanje i diferencijaciju vaših čokoladnih poslastica od konkurencije, kao i da razumete korake u radu s čokoladom, kao i osnove opreme i masina koje se koriste. Ovaj profesionalni kurs istražuje i zanimljive oblike, teksture, jedinstvene ukuse i raznobojne tehnike prskanja kakao putera. Svaki recept je osmišljen tako da pokaže najnaprednije čokoladne tehnike koje će vaše poslastice učiniti nezaboravnim.

Cold craft – Artisan gelato, ice cream & sorbet I Michalis Karouzos
10 – 12.02.2026.
Otkrijte potencijal zanatskih zamrznutih poslastica na trodnevnoj edukaciji fokusiranoj na proizvodnju gelata i sladoleda. Pod vodstvom iskusnog šefa Mihalisa Karuzosa iz Grcke, ovaj kurs je osmišljen da unapredi vaše tehničke veštine, produbi razumevanje formulacija i omogući istraživanje kako klasičnih, tako i savremenih tehnika. Kroz kombinaciju teorije, demonstracija i praktičnih radionica, naučićete kako da kreirate savršeno izbalansirane recepte koristeći visokokvalitetne sastojke, savladate procese serijskog zamrzavanja i inovirate sa teksturama, ukusima i dodacima.
Za sve informacije i prijave posetite sajt i nasu instagram stranicu.
www.callebaut.com/en-RO
@ca//ebautchocolateacademysee