Nove edukacije i usavršavanja za poslastičare i čokolatere

Chocolate Academy Belgrade

Ukoliko želite da učite od najboljih šefova iz sveta poslastičarstva i čokolaterstva – imate priliku da se edukujete i završite specijalizovane kurseve u Chocolate Academy Belgrade! Zahvaljujući čokoladnoj akademiji u Beogradu (CA Belgrade) pruža Vam se prilika da se edukujete u regionalnom centru gde će se svaki mesec smenjivati čuveni i dokazani majstori svog zanata.
Kursevi su namenjeni profesionalcima koji žele da unaprede svoje znanje i tehnike i uče od najboljih. Svi polaznici dobijaju zvanične sertifikate CA Belgrade.

Već krajem avgusta (30.08 – 1.9) u goste nam ponovo dolazi Romain Renard, glavni šef CA Dubai, koji će ovoga puta otkrivati tajne izrade čuvenih francuskih poslastica Modern Petits Gateaux. Naučite da pravite autentične Petits gateaux uz inovativne završne tehnike dekorisanja i stilizovanja!
Gostujući Chef Romain Renard je karijeru započeo u Parizu, a od tada je radio u SAD, Aziji i na Bliskom istoku, gde je trenutno na poziciji Head Chef Chocolate Academy Dubai.
Početkom jeseni (21 – 23.9) tajne zanata otkrivaće nam Christophe Morel iz Montreala koji će održati trodnevni masterklas Chocolate Bonbon Snack tokom kojeg će kreirati čokoladne praline i kreacije sa različitim ukusima i teksturama koje su očaravajuće – kako za nepca, tako i za oči. Ovaj nagrađivani i renomirani Chef, čuven po izradi skulptura od čokolade, predstaviće sve što ste ikada želeli da znate o poslastičarskim delicijama (praline, nugat, karamele, marshmallows i voćni želei).

Ovaj kurs takođe uključuje osnove modeliranja čokolade. Naši domaćini Rémy Deletté i Željko Todić, predstaviće u oktobru drugi u nizu kurs Chocolate Discovery (12 – 13.10), intenzivnu obuku namenjenu profesionalcima i polu-profesionalcima željnim usavršavanja, inovacija i ideja, a koji žele da podignu svoje umeće i znanje o čokoladi, i radu s istom na viši nivo!
Chocolate Discovery kurs predstavlja putovanje od osnova do najbolje čuvanih tajni belgijskog, švajcarskog, francuskog i engleskog nasleđa čokolade i najnovijih tehnika, aplikacija, recepata i noviteta iz sveta čokolade. Ovaj kurs nudi sva osnovna znanja o čokoladi, od prekristalizacije i temperiranja, preko moldinga, sprejinga, paninga do balansiranja, kao i najsitnijih detalja, novosti i trendova iz oblasti alata, tehnika i beskonačnih mogućnosti u radu s čokoladom.

Početkom novembra (2 – 4.11) predstavljamo čuvenog Cacao Barry ambasadora Spyrosa Pediaditakisa i radionicu najfinijih kolača i pralina Svet deserta za restorane. Kurs je namenjen profesionalcima koji žele da unaprede svoje znanje i tehnike i uče od najboljih. Chef Spyros voli napredak i uvek želi da eksperimentiše sa novim ukusima i kombinacijama tekstura, te stvara deserte koji ne postoje, koji inspirišu i iznenađuju.
Broj mesta je ograničen!
Zato požurite i prijavite se na: https://www.chocolate-academy. com/en-RO/learning/courses

magazin Pekar&Poslastičar broj 40, avgust/septembar 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije pR