Od kolača do hleba

BRAŠNO KOJE SVAKOM PEKARU TREBA!

Kakvog će ukusa i teksture biti vaša testa, najviše zavisi od vrste i kvaliteta brašna koje koristite. Caputo brašna nude široku paletu namenskih proizvoda, a sva se prave po tradicionalnoj napolitanskoj metodi sporog mlevenja žita. Ovaj način obrade zrna čuva sve ukuse i hranljive sastojke žitarica, pa se u Caputo brašna ne dodaju nikakvi aditivi i veštački sastojci.

S druge strane, Caputo je usavršio recepturu koja omogućava da izaberete ono brašno koje najviše odgovara vašoj kuhinji – bilo da pravite testenine, poslastice ili hlebove u Caputo brašnu ćete pronaći svog najboljeg saveznika. Ovaj vrhunski italijanski brend nudi različite sorte brašna koje garantuju finalni uspeh vašeg proizvoda: od brašna za picu do brašna za izuzetno lagana i mekana testa. Glavna tajna je u tome što napolitansko mlevenje žita, uz odabrane najkvalitetnije sorte pšenice u pravoj kombinaciji, daju brašnu karakteristike koje utiču na osobine testa, njegovu rastezljivost, gustinu, teksturu i konačan ukus. Ono što odlikuje sve vrste Caputo brašna je napuljska tradicija koju čuvaju i neguju tri generacije vrsnih napolitanskih mlinara, još od 1924. godine. Ako znamo da iz Napulja dolaze najbolje pice i druga testa, jasno je da je Caputo pravi izbor za sve koji žele da urone ruke u brašno – i da ih iz njega izrone sa tanjirima punim najukusnijih specijaliteta!

Za sve kreativce u kuhinji i za profesionalne ugostitelje, Silbo Horeca kao distributer Caputo brašna, otkriva tajnu koja razlikuje dobro testo – od onog koje je „kao duša“!

magazin Pekar&Poslastičar broj 38, april/maj 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije pR