Pobeda Plus osmeh nema cenu!

Pobeda Plus se na zahtevnom tržištu brašna izdvojila kvalitetom svojih proizvoda, i tako opravdala svoj slogan „Za kvalitet više”. Dokaz za to su mnogi zadovoljni potrošači naših proizvoda gde posebno izdvajamo namensko brašno za burek i kore. Od skoro smo prepoznali potrebu za još jednim novim proizvodom, a to je namensko brašno za picu ,,00”. Procenili smo da ako taj kvalitet i finoću brašna mogu da izvedu italijanski mlinovi, možemo i mi.

Ipak, to nije bio jednostavan zadatak. Na prvom mestu potrebno je obezbediti najkvalitetniju sirovinu, pšenicu sa posebnim svojstvima. Jedan od načina da obezbedimo dovoljne zalihe sirovine bio je da sa poljoprivrednim proizvođačima ugovorimo proizvodnju posebnih sorti pšenice za naše potrebe. Namensko brašno za picu ,,00” je napravljeno od najkvalitetnije pšenice, uloženo je mnogo pažnje i ljubavi i sa takvim pristupom rada nije bilo potrebe za dodavanjem aditiva. Namensko brašno za picu ,,00” ima mogućnost dužeg odležavanja – čak do 72 sata fermentacije. Pri dužoj fermentaciji kvasne gljivice oslobađaju određene arome i stoga su proizvodi koji se tako dobiju posebnog ukusa. Takođe treba naglasiti da zbog veće koncentracije proteina ovo brašno ima i veću moć upijanja vode.

Finije je strukture, tzv. mekše brašno i pica majstori lakše mogu da ga oblikuju i dobiju željenu teksturu. Pored pica, može da se koristi za izradu svih vrsta peciva sa kvascem i bez njega. Ubeđeni smo da će pica majstori sa testom od našeg brašna sa lakoćom dokazati svoje znanje i veštinu u izradi pice, a krajnji rezultat će biti zadovoljstvo i osmeh na licima potrošača što je zajednički cilj svih nas.

Piše: Dragan Krstić inž. poljoprivrede direktor mlina Pobeda Plus Odžaci, magazin Pekar&Poslastičar broj 45, jun/jul 2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije pR