Uputstvo za smeše za slatke proizvode u letnjem periodu

Uputstvo se odnosi na sledeće smeše:
• Palačinke
• Proteinske palačinke
• Gold Buns
• Waffle

  1. USLOVI ČUVANJA SMEŠA – HLADNA I SUVA PROSTORIJA Pravilnim skladištenjem sprečava se narušavanje strukture sirovina i kvaliteta gotovog proizvoda
  2. ZAMES SMEŠA – RADITI MANJE ZAMESE Manji zamesi se mogu čuvati u frižiderima, neće biti izloženi visokim spoljašnjim temperaturama ili temperaturama ulja za prženje.
  3. ČUVANJE NAPRAVLJENIH ZAMESA – NA MESTIMA KOJA NISU IZLOŽENA VISOKIM TEMPERATURAMA (STAVLJATI MANJE PORCIJE PRIPREMLJENOG TESTA U DOZIRNI LEVAK) Visoke letnje temperature i sama temperatura ulja za prženje, iznad koje se nalazi dozirni levak, utiču na narušavanje strukture sirovina u testu i intenziviranje izdvajanja ugljen-dioksida iz praška za pecivo što ima za posledicu dobijanje proizvoda lošeg kvaliteta.



magazin Pekar&Poslastičar broj 39, jun/jul 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije pR