Akademija “ Umetnost pekarstva“ nastavlja sa širenjem mreže pekarskih stručnjaka

Uzbudljiva putovanja kroz pekarstvo nastavljaju se pod okriljem Akademije „Umetnost pekarstva” kompanije PIP Food Group. Nakon uspešnog prvog kursa, sa ponosom nastavljamo svoju misiju obrazovanja kako iskusnih majstora, tako i nadolazećih pekarskih talenata kroz novi kurs pod nazivom „Smrznuti pekarski proizvodi“ koji je održan 22.02. Naš cilj je jasan – pružanje podrške našim kolegama u sticanju kako teorijskog, tako i praktičnog znanja, i time im olakšati i unaprediti svakodnevno poslovanje. Kroz ovo delovanje, ne samo da doprinosimo razvoju individualnih veština, već i širenju mreže pekarskih stručnjaka na našim prostorima.

U okviru drugog kursa, naš istaknuti predavač i rukovodilac tehnologije i razvoja, Saša Tanović, uveo je polaznike u fascinantan svet smrznutih pekarskih proizvoda tokom teorijskog dela kursa. Sašina stručnost i posvećenost omogućili su polaznicima da razjasne osnovne principe kvaliteta svakog proizvoda, sagledaju prednosti i mane, te granu pekarstva. Usledio je praktični deo kursa, koji je bio prava poslastica za sve učesnike. Uz podršku naših stručnjaka – Žarka, Branislava, Simone i Milovana, polaznici su imali priliku da svaki segment teorije primene u praksi. Od nefermentisanih smrznutih kroasana, polufermentisanog lisnatog peciva, polupečenih pekarskih proizvoda pa sve do pica – polaznici su aktivno pripremali svaku vrstu proizvoda kako bi bolje razumeli sve tehnike i tehnologije. Usled velikog interesovanja za ovu temu, sa zadovoljstvom smo realizovali dodatni termin kursa 07.03. Pozitivni utisci naših polaznika predstavljaju podstrek da budemo još bolji i da idemo korak dalje u postavljanju novih standarda kada je u pitanju edukacija u ovoj industriji. Svesni smo da je znanje ključ uspeha, a mi smo tu da ga podelimo sa svima koji dele našu strast prema pekarstvu. Pored prenošenja znanja, od velikog nam je značaja da inspirišemo i podstaknemo kreativnost među našim polaznicima. Verujemo da je pekarstvo umetnost koja zahteva strast, predanost i neprekidno učenje, a naša Akademija „Umetnost pekarstva” je mesto gde se ta strast neguje i razvija.

magazin Pekar&Poslastičar broj 50, april/maj 2024.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti

Iskustva kupaca

Boško Prpa, Brake4cake Bački Jarak„Pre nabavke temperirke, kolače smo pravili i ukrašavali ručno. Svaki kolač umakali smo u...

Pročitaj