Uzbudljiva putovanja kroz pekarstvo nastavljaju se pod okriljem Akademije „Umetnost pekarstva” kompanije PIP Food Group. Nakon uspešnog prvog kursa, sa ponosom nastavljamo svoju misiju obrazovanja kako iskusnih majstora, tako i nadolazećih pekarskih talenata kroz novi kurs pod nazivom „Smrznuti pekarski proizvodi“ koji je održan 22.02. Naš cilj je jasan – pružanje podrške našim kolegama u sticanju kako teorijskog, tako i praktičnog znanja, i time im olakšati i unaprediti svakodnevno poslovanje. Kroz ovo delovanje, ne samo da doprinosimo razvoju individualnih veština, već i širenju mreže pekarskih stručnjaka na našim prostorima.
U okviru drugog kursa, naš istaknuti predavač i rukovodilac tehnologije i razvoja, Saša Tanović, uveo je polaznike u fascinantan svet smrznutih pekarskih proizvoda tokom teorijskog dela kursa. Sašina stručnost i posvećenost omogućili su polaznicima da razjasne osnovne principe kvaliteta svakog proizvoda, sagledaju prednosti i mane, te granu pekarstva. Usledio je praktični deo kursa, koji je bio prava poslastica za sve učesnike. Uz podršku naših stručnjaka – Žarka, Branislava, Simone i Milovana, polaznici su imali priliku da svaki segment teorije primene u praksi. Od nefermentisanih smrznutih kroasana, polufermentisanog lisnatog peciva, polupečenih pekarskih proizvoda pa sve do pica – polaznici su aktivno pripremali svaku vrstu proizvoda kako bi bolje razumeli sve tehnike i tehnologije. Usled velikog interesovanja za ovu temu, sa zadovoljstvom smo realizovali dodatni termin kursa 07.03. Pozitivni utisci naših polaznika predstavljaju podstrek da budemo još bolji i da idemo korak dalje u postavljanju novih standarda kada je u pitanju edukacija u ovoj industriji. Svesni smo da je znanje ključ uspeha, a mi smo tu da ga podelimo sa svima koji dele našu strast prema pekarstvu. Pored prenošenja znanja, od velikog nam je značaja da inspirišemo i podstaknemo kreativnost među našim polaznicima. Verujemo da je pekarstvo umetnost koja zahteva strast, predanost i neprekidno učenje, a naša Akademija „Umetnost pekarstva” je mesto gde se ta strast neguje i razvija.
magazin Pekar&Poslastičar broj 50, april/maj 2024.