U Parizu je, u čuvenom Latinskom kvartu, od 10. do 12. maja ove godine održan festival “La Fete du Pain”. Najpoznatiji pariski pekari su na licu mesta pripremali, izlagali i nudili tržištu svoje čuvene hlebove. Sve je bilo moguće degustirati na licu mesta.
„Francuski bageti i kroasani su ono čemu smo se najviše posvetili, a naš pobednik je slatko pecivi Palmier Chocolat, koji preporučujemo svakome, koga put nanese u ove krajeve, da proba. Pored sjajne ponude, gde smo imali mogućnost da isprobamo baš sve što smo želeli, organizator je priredio i jednu izložbu nacionalnih remek dela, na kojoj su pekari iz celog sveta krerirali mala umetnička dela od testa“, izjavio je Stefan Ivanović, direktor e-Plus marketing centra, koji je posetio ovaj događaj sa ekipom
BAKE UP festivala koji promoviše našu lokalnu pekarsku industriju.
Pekar & Poslastičar Broj 22, jun/jul 2019 god.