Godišnja skupština industrijskih pekara Srbije

Udruženje pekara redovno organizuje godišnje skupštine kako bi okupilo vodeće predstavnike pekarske industrije i diskutovalo o važnim temama. Nedavno je održana još jedna uspešna godišnja skupština koja je privukla veliko interesovanje i učešće brojnih pekara. Na ovom sastanku ključne teme razmatrane su sa ciljem donošenja odluka koje će uticati na poslovanje industrijskih pekara. Neke od ključnih tema na godišnjoj skupštini bili su rod i cena pšenice. Pekarska industrija je veoma zavisna od snabdevanja kvalitetnom pšenicom, a varijacije u rodu i ceni mogu imati značajan uticaj na poslovanje pekara. Na sastanku su razmotrene trenutne okolnosti i predstavljeni su podaci o projekcijama za naredni period. Ovo je omogućilo pekarima da donesu informisane odluke o nabavci i planiranju proizvodnje.

Još jedna važna tema koja je bila predmet rasprave bila je saradnja sa resornim ministarstvima. Udruženje pekara aktivno sarađuje sa ministarstvima u cilju unapređenja pekarske industrije. Na sastanku se razgovaralo o nabavci brašna po subvencionisanim cenama, s obzirom na to da postoji regulativa vlade koja se odnosi na cenu hleba. Predstavnici Udruženja su razmenili informacije o mogućnostima saradnje i inicijativama koje mogu doprineti boljem poslovnom okruženju za pekarsku industriju. Takođe, Udruženje pekara je pružilo podršku humanitarnim inicijativama. Donacija od 30.000 dinara je upućena sirijskoj ambasadi za pomoć žrtvama zemljotresa koji su ih pogodili. Takođe, Udruženje je doniralo 20.000 dinara za lečenje malog Vuka Arapovića. Ove donacije su odraz solidarnosti i humanosti pekarske industrije prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Udruženje pekara nastavlja da se angažuje u socijalnoj odgovornosti i podržava lokalne zajednice kroz različite inicijative. Kroz ove donacije pekari pokazuju svoju posvećenost pružanju podrške i doprinose boljem društvu.

Podrška za male pekare kroz kolektivne nabavke

Jedna od ključnih inicijativa Udruženja pekara je pružanje podrške malim pekarama kroz kolektivne nabavke sirovina po povoljnijim cenama. Udruživanje pekara omogućava grupnu nabavku sirovina, što rezultira ekonomskim beneficijama kao što su smanjenje troškova proizvodnje i povećanje profitabilnosti poslovanja. Kroz Udruženje pekara članovi će imati mogućnost pristupa kvalitetnim sirovinama i resursima koji bi inače bili teško dostupni ili preskupi za individualnu nabavku. Udruženje pekara će organizovati redovne kolektivne nabavke sirovina, gde će članovi imati priliku da ostvare znatne uštede. Osim toga, kroz ove kolektivne nabavke, članovi će moći da steknu pristup ekskluzivnim proizvodima i uslugama koji su obično rezervisani za veće proizvođače. Na taj način, mali pekari će dobiti priliku da poboljšaju kvalitet svojih proizvoda i ostvare konkurentske prednosti na tržištu.

Sajt Udruženja pekara: izvor znanja i poslovne podrške

www.udruzenjepekara.rs
Udruženje pekara predstavlja neprofitnu organizaciju koja ima za cilj unapređenje poslovanja pekara, poslastičara, mlinara i koradžija u Srbiji. Nedavno je pokrenut veb- sajt Udruženja pekara koji će služiti kao izvor ažuriranih vesti, korisnih članaka i stručnih saveta iz pekarske industrije. Sajt će pružati mogućnost članovima da ostanu u toku sa najnovijim informacijama, trendovima i inovacijama u pekarskom poslovanju. Na ovom veb-sajtu, članovi Udruženja pekara će imati pristup bogatom izvoru znanja i resursa. Mogućnost razmene iskustava i međusobne podrške biće olakšana kroz platformu za interakciju, gde će članovi moći da postavljaju pitanja, dele svoje izazove i pronađu rešenja uz podršku kolega iz industrije. Ova zajednica će omogućiti povezivanje pekara, poslastičara, mlinara i koradžija širom Srbije radi ostvarivanja sinergijskih efekata i zajedničkog razvoja.

Sajt Udruženja pekara pružaće ažurirane vesti, stručne članke i korisne savete koji će članovima pomoći
da ostanu informisani o aktuelnim trendovima i najnovijim dostignućima u pekarskoj industriji. Takođe, članovi će moći da pristupe resursima kao što su vodiči za poslovanje, marketinški materijali i uputstva za unapređenje kvaliteta proizvoda. Sve ove informacije će biti lako dostupne na veb-sajtu Udruženja pekara, čime će članovi imati priliku da stalno unapređuju svoje veštine i znanje.

Donacije i pomoć
Udruženje pekara prepoznaje važnost društvene odgovornosti i aktivno se angažuje u podršci lokalnim zajednicama i humanitarnim inicijativama. Nedavno su izvršene značajne donacije koje su imale pozitivan uticaj na različite segmente društva. Jedna od donacija bila je usmerena ka Srednjoj školi „Žikica Damjanović” u Smederevskoj Palanci. Udruženje je obezbedilo pekarsku opremu kao što su planetarni mikser, radni sto, plehovi i kolica. Ova donacija ima za cilj unapređenje obrazovnog procesa u školi i pružanje praktičnih veština u pekarskom zanatu. Time se stvara mogućnost da učenici steknu relevantna znanja i veštine koje će im pomoći u budućoj karijeri.

Udruženje pekara srdačno poziva sve zainteresovane pekare, poslastičare, mlinare i koradžije da nam se pridruže. Postanite deo zajednice koja vam pruža mogućnosti za rast, razvoj i unapređenje poslovanja. Pridruživanje je jednostavno – posetite naš veb sajt i popunite pristupnicu. Očekujemo vaše prijave i radujemo se zajedničkom napretku pekarske industrije u Srbiji.

Poslovno udruženje pekara, poslastičara, mlinara i koradžija Srbije Adresa: Stojadina Mirkovića 68/13, Beograd
ADMINISTRACIJA
Telefon 011/6703307
Mobilni tel. 060/5067502
E-mail: info@udruzenjepekara.rs
Rad sa strankama od 11-17h

magazin Pekar&Poslastičar broj 45, jun/jul 2023.


Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti