Nov Puratosov projekat – Sparkalis

Kompanija Puratos pokrenula je početkom 2021. godine nov projekat pod nazivom Sparkalis. Reč je, naime, o novom ogranku Puratosa koji će biti prvo globalno preduzeće za prehrambenu tehnologiju u pekarstvu, poslastčarstvu i čokolaterstvu. Sparkalis je nov uzbudljiv poduhvat koji će podržati inovacije u prehrambenom tehnološkom sektoru, pre svega razvoj revolucionarnih proizvoda, usluga i sastojaka; takođe će da podstakne saradnju sa novim preduzećima, startap i malim srednjim preduzećima.

To znači da će biti i startap inkubator, ali da će pružiti i direktnu podršku kroz investicije, odnosno da će pružiti podršku za razvoj poslovanja inovatorima u oblasti prehrambene tehnologije. Zbog toga preduzeće nosi ime Sparkalis, kako bi onima koji imaju ideje, a nemaju mogućnost da je ostvare, dao onu iskru koja će im raširiti krila. Fokus će biti na pravljenju zdravijih pekarskih proizvoda iz održivijih izvora. Investicije će uključivati projekte zasnovane na biljnoj osnovi, fermentaciji i digitalizaciji.

Iz Puratosa tvrde da će na osnovu svog bogatog iskustva, Sparkalis moći veoma brzo da pogura inovativne ideje i da ih iznese na tržište u korist pekara, poslastičara i čokolatera. Njihova globalna mreža od skoro100 stručnjaka spremna je da brzo proceni projekte, lično da ih nadgleda i bude mentor startap kompanijama koje najviše obećavaju. Svaki takav projekat koji budu podržali biće pod mentorstvom posvećenog stručnjaka iz Puratosa, kako bi osigurali šanse za pretvaranje inovativnih ideja u uspešne priče.

Novo preduzeće će obezbediti holističku ekspertizu u razvoju proizvoda, globalnu procenu rešenja spremnih za tržište, podršku u usklađivanju sa regulativama i mogućnost obuke. Sparkalis će takođe svojim partnerima pružiti pristup Puratosovom istaživačkomprogramu Taste Tomorrow, najvećem svetskom uvidu u globalno i lokalno ponašanje potrošača u pekarstvu, poslastičarstvu i čokolaterstvu. Filip Arno (Filip Arnaut), generalni direktor Sparkalisa i direktor istraživanja i razvoja u Puratosu, ovim povodom je rekao: „Sparkalis je rođen iz naše velike želje da pružimo podršku nadahnutim pionirima prehrambenih tehnologija i da zajedno gradimo uspešne priče. Sparkalis ističe Puratosovu posvećenost u podsticanju inovacija u cilju stvaranja zdravijeg i održivijeg postupanja sa hranom širom sveta“.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti