Veličanstvena organska vanila pravo sa Madagaskara

Još pre šest stotina godina, Asteci i Maje su koristili vanilu kako bi poboljšali i zasladili ukuse napitaka koje su pripremali u čast bogova i za elitne članove društva. Ona danas ima široku primenu u pripremi bezbrojnih poslastica, bilo da se radi o kolačima i tortama ili kafama i šejkovima. Da bi se došlo do punog ukusa i svih blagodeti vanile, izuzetno je važno u kom obliku se koristi, odakle potiče, kao i to da ceo proces uzgajanja bude strogo ispoštovan. Kompanija Valrhona se vodi upravo ovim smernicama kada bira najbolju sirovu vanilu sa plantaža Madagaskara i učestvuje u svakoj fazi nastajanja ovog neodoljivog začina.

Njihova misija bila je da povežu proizvođače i poslastičare omogućivši im put do najkvalitetnije sirove vanile. Sama ideja je zapravo i nastala iz saradnje proizvođača vanile s Madagaskara i profesionalnih pekara iz Francuske i želje da ponude najbolje s obe strane. Nakon berbe i pažljive selekcije veštih plantažera, zrna se obrađuju tradicionalnim tehnikama, potom sortiraju po veličini i pakuju u pakete od oko 125g. Ovaj revnosni proces neretko zahteva i više od šest meseci da crna vanila dostigne svoj najkvalitetniji oblik i kao takva obogati najukusnije kremove, tartove, napitke…

Norohy vanila je visokokvalitetna crna vanila koja poseduje slatkastu cvetnu aromu i moćne note kakaoa, a zbog svoje teksture i ukusa izuzetno je laka za korišćenje i kombinovanje s drugim ukusima. Zahvaljujući Silbo distribuciji, organska vanila u svom najprirodnijem obliku sada je dostupna i na našem tržištu i spremna da pruži omiljeni šmek svim vašim poslasticama.

magazin Pekar&Poslastičar broj 45, jun/jul 2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije novi proizvodi