Idealna italijanska gastronomska kombinacija – pica i đelato, zaštitni je znak beogradskog brenda MIG – Margherita & Gelato, koji je ovog proleća stigao i u Novi Sad. Prostrani lokal u najprometnijoj novosadskoj ulici spreman je za nove goste.
Italijanski strit fud brenda MIG – jedinstvena kombinacija pice napoletane i đelata, u Beogradu već ima fanove i stalne goste, a uskoro slavi i godinu dana rada. Pored širenja mreže novih lokala u glavnom gradu, koje najavljuju, odlučili su da svoj autentičan koncept predstave i Novosađanima – otvaranjem novog prostora u Bulevaru oslobođenja 84. I ovde goste dočekuju prepoznatljivi MIG pastelni tonovi enterijera, ljubazno osoblje i zanimljiv meni. Pored pice i đelata, u ponudi su i obrok salate i sendviči. Đelato majstorica Marijana Jovanović, koja je zaslužna za zanimljive kombinacije ukusa MIG đelata, priča nam šta ih je rukovodilo da naprave ovaj poslovni korak: „Želeli smo da predstavimo naš koncept i u sredini koja ume da prepozna dobar zalogaj i ima ozbiljnu gastronomsku ponudu.

Zato je asortiman gotovo isti, većina pica koje se služe u Beogradu na meniju su i u Novom Sadu, ali ovde prave i neke druge, koje je pica majstor Filip Tadić osmislio samo za ovaj lokal. Testo za picu kao i đelato stižu iz naše centralne proizvodnje, koja se nalazi u Sremskoj Mitrovici”, objašnjava Marijana i dodaje da će svi ukusi sladoleda biti zastupljeni u oba lokala, u dinamici koju uglavnom diktira sezona. Tako je trenutni hit Dubai čokolada sa slanom karamelom, koja uz Dubai čokoladu sa pistaćima prednjači među čokoladnim ukusima. Uskoro će se u vitrinama naći i Marijanini omiljeni ukusi za leto: sorbe sa alkoholom, konkretno džin-tonikom, uz voće koje još uvek ostaje tajna… Sa zadovoljstvom pratimo ovaj brend i javljamo koja će biti njihova nova beogradska adresa.

magazin Pekar&Poslastičar broj 56, april/maj 2025.