Kraljica jeseni-bundeva sa cimetom

Jesen na trpezu donosi boje, mirise i ukuse koji bude kreativnost. Me]u njima, bundeva zauzima posebno mesto kao namirnica bogata hranljivim materijama, prirodne slasti i intenzivne boje, koja inspirise kreiranje sirokog spektra punjenja. U pekarstvu, punjenje od bundeve sve česće pronalazi svoje mesto u pitama, štrudlama, kroasanima i danskim pecivima. U kombinaciji so začinima poput cimeta stvaraju asocijaciju na tople domace recepte. Potrosači sve vise traže sezonske proizvode, a bundeva je sinonim jeseni. Na lokalnom tržištu raste interesovanje za proizvodima koji spajaju tradicionalne sa modernim formatima. Bundeva je cenjena zbog bogatstva vlaknima, vitaminima A i C, kao i mineralima poput kalijuma.

Njena prirodna slatkoća omogućava redukciju dodatnog šećera u recepturama, dok blaga, kremasta struktura daje odličnu osnovu za kreme, piree i nadeve. Posebno je interesantna industriji koja teži „clean label” rešenjima, jer bundeva prirodno obezbeđuje i boju i aromu. Desing kraljica jeseni- Bundeva sa cimetm, donosi doživljaj jeseni, toplu emociju i trenutak uživanja koji povezuje prirodu, tradiciju i moderni način zivota. Brendovi koji u svoju ponudu uvedu inovacije dobijaju priliku da se izdvoje na tržištu, privuku pažnju kupaca i izgrade jaču emotivnu vezu sa potrošačima.

Za više informacija, uzorke ili tehničke specifikacije, kontaktirajte Desing tim putem maila office@desing.rs ili broja telefona Oll/3131-690

magazin Pekar&Poslastičar broj 59, oktobar/novembar 2025.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije pR