Čokolaterija „Srbijanka” Stara Pazova

Nekoliko godina trajao je proces realizacije ideje o čokoladi Srbijanka, koja je napokon realizovana, 2019. godine. Emin Čaušević, vlasnik brenda Choco world iz Stare Pazove, kaže nam da im je trebalo dosta vremena da izvedu ovaj specifičan oblik čokolade: „Želeli smo da spojimo tradicionalno i moderno, što nije bilo lako, ali mislim da smo uspeli. Napravili smo prvi jestivi suvenir Srbije. Danas su nam redovni kupci poznati sportisti, veliki broj ministarstava, opštine i ostala javna preduzeća što nam mnogo znači, jer su prepoznali naš trud i kvalitet.” Ovakav proizvod zahtevao je da se investira i u lokal, koji će takođe nositi ime Srbijanka. 
„Srbijanka” čokolaterija će, pored standardne mlečne Srbijanke i one punjene džemom od šljiva, u ponudi imati i razne druge proizvode od čokolade. „Najbolje je da od 1. septembra dođete u Staru Pazovu i sami se uverite”, poručuje Emin.

magazin Pekar&Poslastičar broj 40, avgust/septembar 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo

Drive cafe

Mesto za ,,najukusniji“ predah tokom putovanja Poznato je da benzinske stanice odavno nisu samo mesto za točenje goriva...

Pročitaj