Dani otvorenih vrata kompanije IREKS

U proteklih sedam godina, kompanija IREKS je navikla svoje kupce i ostale zainteresovane da pred letnju sezonu predstavi svoje novitete kada je sladoled u pitanju. Tako je bilo i ove godine, od 1. do 10. marta, u Demo centru u Staroj Pazovi održani su Dani otvorenih vrata na kome su predstavljene baze i inovativni proizvodi iz asortimana Gelatop kompanije Dreidoppel GmbH, koja posluje u okviru grupacije IREKS GmbH.
Skup je bio veoma dobro posećen, a u tih 10 dana, bilo je dosta vremena za sve zainteresovane da probaju nove baze i ukuse sladoleda, kao i da razmene iskustva i saznaju o novitetima iz IREKS-a i trendovima u svetu.

„Već sedmu godinu za redom organizujemo seminar sladoleda, tako da slobodno mogu reći da je to na neki način prešlo u tradiciju koju ćemo, sasvim sam siguran, nastaviti. Svake godine smo sve maštovitiji i raznovrsniji u ponudi i da bismo uspeli da prikažemo celokupan program, logičan potez je bio da degustaciju uradimo u našem Demo centru. To je jedno kratko ali jako sadržajno vreme koje koristimo kako da podsetimo na postojeći asortiman, još više ga koristimo da predstavimo novi i oslušnemo želje i potrebe poslovnih partnera“, kaže Muhamed Hodža, poslastičar primene i prodaje u kompaniji IREKS, ističući da ovakav vid komunikacije sa kupcima doprinosi obostranom boljem poslovanju.

„S obzirom na to da IREKS ima izgrađeno ime u pekarskom sektoru na ovim prostorima, raduje me činjenica da proizvođačima iz „slatkog“ sveta nismo više nepoznanica koja se bavi samo pekarskim slatkim programom (krofne, štrudle…) već smo i siguran dobavljač kvalitetnih krema, biskvita, čokolada i kompletnog asortimana za sladoled. U delu sladoleda, kao u ostalim sektorima, trudimo se da osvežimo i obogatimo asortiman sa novim ukusima koji su karakteristični i novi na našem tržištu. Izdvojio bih orijentalni ukus baklave koji smo dobili koristeći pastu oraha u kombinaciji sa svežim hrskavim koricama baklave i seckanim orahom, zatim izvanredanu Crema Magica -iznenađujuće glatke konzistencije i intenzivnog ukusa mlečne čokolade i lešnika koja sladoled čini neodoljivim. Oni se mogu koristiti za izradu ukusa kao što su: kinder bueno, rafaelo, mocart…

Pored fantastičnog doživljaja pri konzumiranju, prednost je i u veoma jednostavnoj primeni, uzimajući u obzir da je krema gotova i spremna za upotrebu. Dobri stari klasici, kao što su vanila, čokolada, lešnik 100%, malaga, pistaći 100%, uvek su tu da nam potvrde naše izbore ili da otvore nove dileme. Svaki od ovih ukusa je predstavljen na naš omiljeni način, ali smo ostavili dovoljno prostora za individualne ideje i kreacije majstora sladoleda“, objašnjava gospodin Hodža. Predstavljene su baze, kojoj IREKS-ovi poslastičari posvećuju posebnu pažnju, jer svi u ovom poslu znaju šta znači dobra baza. Posebno su izdvojili mlečnu bazu Tribella 100, koja je pogodna za toplu i hladnu pripremu, a za koju gospodin Hodža ističe da su uspeli da dostignu dobar balans između mlečnih masnoća, šećera, suvih materija i proteina, kao i posebnu teksturu sladoleda. Takođe, dodaje da im ocene i komentari posetilaca potvrđuju da su dobrom putu kada su u pitanju baze za sladoled.

„Primena paste se sve više širi i na sektor kolača. Naravno nismo mogli da odolimo a da to isto i ne primenimo. Prikazane recepture su samo deo asortimana, a mašta je uvek tu da zadovolji potrebe potrošača bilo čokoladnim ili voćnim izazovima za tople letnje dane“, zaključuje Muhamed Hodža.

magazin Pekar&Poslastičar broj 38, april/maj 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji