Gelateria Del Nonno

Pored već postojećih sedam maloprodajnih objekata u Mladenovcu i Sopotu koje posluju pod imenom Pekara Denis, ova porodična kompanija početkom decembra prošle godine otvorila je vrata i osmog objekta, sa nešto drugačijom ponudom. U pitanju je Gelaterija Del Nonno koja se nalazi u Tržnom centru Mladenovac, na adresi Braće Badžak 2. Kako ponosno ističu, Gelaterija je zasnovana na porodičnoj tradiciji, ali prilagođena potrebama 21. veka. Koracima dede koji je početkom 60-ih godina u Mladenovcu držao poznatu poslastičarnicu Egipat, Del Nonno započinje svoj put, ali po tradicionalnim receptima iz sačuvane dedine knjige recepata.

Gelato se smatra samim vrhom poslatičarstva i dobri znalci će reći da sa njim granice ne postoje. Sa dobro izbalansiranim sastojcima, sladoled se može napraviti od najrazličitijih ukusa. Iz Del Nonna ističu da su se oni odlučili za malagu, vanilu i čokoladu, koje rade po dedinoj recepturi, kao tri tradicionalna ukusa koje stariji sugrađani još pamte. U ponudi su još i sorbe, kao
i veganski i posni sladoledi bez mleka, jaja ili dodatog šećera, ali sa velikim procentom voća. Pored njih, tu su i pistać, kinder, saher i mnogi drugi. „Najbolji sladoled jeste onaj na kom ste odrasli, ono mleko, voće i voda koje konzumirate svakodnevno i ukusi koji vas vraćaju u detinjstvo” – rečenica je koje se iz Del Nonna rado sećaju i savet kojem se uvek vraćaju. Stoga se trude da u svojoj proizvodnji koriste 95% domaćih sirovina!

Piše: Tihana Vučković, magazin Pekar&Poslastičar broj 43, februar/mart 2023.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo