Istvan Lengyel

Muzej čokolade nova turistička atrakcija Sente

SENTA – Turistička ponuda u Opštini Senta bogatija je za još jednu atrakciju. Reč je o Muzeju čokolade koji se nalazi u centru grada.

Ova jedinstvena postavka vodi posetioce kroz istoriju proizvodnje jednog od omiljenih slatkiša. Ona je, prema procenama stručnjaka, bila zastupljena u Južnoj Americi još u vreme prvih civilizacija. Istoričari kažu da su u čokoladi uživali kraljevi i aristokratska elita Inka, Maja i Asteka.

Istvan Lengyel

Kraljevski ukus čokolade, danas je dostupan svima i sigurno je to da su retki ljudi imuni na ovu čarobnu namirnicu, bilo da je reč o njenoj crnoj, mlečnoj ili beloj verziji.

Ova originalna postavka postala je deo turističke ponude Opštine Senta, kaže Sebastian Stantić, jedan od osnivača Udruženja.

„Možete da vidite način proizvodnje čokolade kroz istoriju, kroz razne etape kroz koje je prošla ova industrija, i možete  da vidite maketu zgrade Opštine Senta, izlivenu od čokolade“, objašnjava Stantić.

Istvan Lengyel

Spomen-vidikovac posvećen Senćanskoj bici jedna je od omiljenih turističkih atrakcija. Nakon obilaska ove izložbe, turisti sada mogu da „zaslade“ svoj boravak u Senti u Muzeju čokolade, kaže Stantić.

Izvor: RTV

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti