tim zip beograd otvorena vrata

Najnoviji svetski trendovi

Dan otvorenih vrata kompanije TIM ZIP u Beogradu

Kompanija TIM ZIP je i ove godine, 16 maja u Beogradu organizovala Dan otvorenih vrata. Događaju koji je od posebnog značaja za pekarsku, poslastičarsku i konditorsku delatnost u regionu, prisustvovalo je 220 pekarskih, poslastičarskih i konditorskih stručnjaka iz 105 industrijskih preduzeća i zanatskih radnji.

Na čak 1000 m2 sajamskog prostora u beogradskoj dvorani Belexpocentra, TIM ZIP je izložio najsavremenije mašine i nova tehnološka rešenja. Posetioci iz cele Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i bliskoistočne Sirije imali su priliku da prisustvuju prezentacijama pekarskih i poslastičarskih proizvoda koje su se odvijale uživo tokom celog dana.

tim zip proizvodnja peciva

Razmena ideja i iskustava

U odlično organizovanom i sadržajnom programu svoju opremu je tog dana predstavilo ukupno dvadesetak renomiranih evropskih proizvođača. Veliko interesovanje su prisutni posetioci pokazali za demonstraciju proizvodnje bureka na liniji Elin. Posle toga je usledila standardna prezentacija pripreme brze hrane u pećnici firme Atollspeed. Proizvodnja kroasana na automatizovanoj liniji preduzeća Rondo privukla je posebnu pažnju prisutne publike. Prezentacija linije za automatsku proizvodnju energetskih pločica od žitarica kompanije Bϋhler, horizontalno pakovanje proizvoda na mašini kompanije PFM kao i sečenje kolača uz pomoć ultrasonične mašine kompanije Bakon pružile su nove informacije i dale proizvodne ideje prisutnima u velikoj dvorani Belexpocentra.

Ukusne pekarske i poslastičarske proizvode su tokom celog dana pravili vrsni majstori kompanija DATA-BAK, Ekos Cakes, Puratos, TIM ZIP i Uniferm, tako da su svi zainteresovani mogli da probaju sve ponuđene proizvode i tako se na licu mesta uvere u kvalitet sirovina koje su bile korišćene u proizvodnji. Zanimljivo je istaći da je za sve učesnike ovog svojevrsnog mini sajma kompanija TIM ZIP organizovala nagradnu igru u kojoj su najsrećniji među njima dobili brojne vredne nagrade. Ovogodišnji Dan otvorenih vrata u Beogradu je pokazao koliko je ovakavdogađaj od presudnog značaja za razvoj novih ideja i razmenu informacija i iskustava svih proizvođača u pekarskoj, poslastičarskoj i konditorskoj delatnosti u celom regionu.

duska curic tim zip biblioteka knjiga

Nova knjiga

Jedan od najvažnijih trenutaka tog dana je bila javna prezentacija nove, pete stručne knjige TIM ZIP-ove biblioteke Kruh za život, pod nazivom Majstorstvo pečenja čiji je autor dipl. inž. Franjo Klarić. Knjigu je predstavila recezent prof. dr sc. Duška Ćurić, dok je autor prisutnoj publici potpisivao knjigu.

Treba istaći da knjiga donosi precizan prikaz receptura i tehnoloških procesa za više od 150 različitih proizvoda, od toga 36 vrsta hleba i peciva koja su napravljena sa kiselim testom i preko 100 vrsta različitih torti, kolača i ostalih slatkih proizvoda.

.

.

Piše: Biljana Vlatković, Pekar & Poslastičar Broj 22, jun/jul 2019 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji