Nov proizvod iz kompanije Eterika

Još jedan primer prilagođavanja u poslovanju za vreme pandemije KOVID-19

Nakon pojave pandemije korona virusa, preduzeli su sve mere za otklanjanje, smanjivanje i sprečavanje rizika prenošenja virusa u svom kolektivu i nastavili su sa radom.

Potreba za njihovim proizvodima i dalje postoji tako da su nastavili da snabdevaju postojeće kupce, ali i nove koji su u skadu sa situacijom započeli svoju proizvodnju.

S tim u vezi struktura njihovog prodajnog asortimana se izmenila tako da umesto proizvoda za dekoraciju  i proizvoda vezanih za poslastičarstvo na značaju su dobile sirovine i proizvodi koji se koriste u hemijskoj i farmaceutskoj industriji.

Od sirovina koje su imali u njihovom magacinu i koje su koristili u proizvodnji napravili su nov proizvod, sredstvo za dezinfekciju ruku, radnih površina i pribora za potrebe svoje kompanije.

Prezadovoljni rezultatom, a i reakcijama članova porodica zaposlenih u kompaniji, došli su na ideju da uobliče i gotov proizvod i ponude svojim postojećim, ali i novim kupcima. To je bio pravi trenutak jer se pojavila nestašica ovih proizvoda na tržištu.

Dezinfekciona sredstava su i donirali institucijama od značaja i kompanijama koje su njihovi partneri od samog osnivanja kompanije Eterika.

Planiraju da nastave proizvodnja dezinfekcionih sredstava i nakon pandemije, jer veruju da će ljudi zadržati stečene navike održavanja lične higijene i higijene prostora.

Iskoristili su prednost koju male firme imaju u odnosu na velike sisteme, a to je adaptibilnost procesa proizvodnje, proizvodnog asortimana i načina rada.

Sredstvo za dezinfekciju, kao i ostale proizvode mogu da naruče fizička lica i kompanije. Dostavu vrši Bex kurirska služba, na željenu adresu, a roba se plaća pouzećem.

Porodična firma Eterika doo ove godine ulazi u 30-tu godinu postojanja.
Sedište firme se nalazi u Trsteniku, gradu metalske industrije, poljoprivrede i prehrambene proizvodnje.
Od samog osnivanja Eterika je bila inspirisana vizijom visokog standarda i kvaliteta.
Pod markentiškim sloganom „Slatka strana Vašeg doma Eterika je danas značajni partner u proizvodnji i snabdevanju prehrambene industrije i domaćinstava prehrambenim bojama, aromama, drugim aditivima i proizvodima za poslastičarske dekoracije.

Izvor: magazin Pekar & Poslastičar

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti