cacak pekarijada

Pekarijada u Čačku i Nišu

Predselekcija ovogodišnje Pekarijade održana je tokom juna u Čačku i Nišu. Skoro 100 kandidata iz čačanskog i niškog regiona takmičilo se u svim kategorijama. Posebno iznenađenje bilo je interesovanje Čačana kada je kategorija burek u pitanju. S obzirom na to da je niški region poznat po odličnom bureku i ove godine je odziv u ovoj kategoriji za Niš bio najmasovniji.

pekarijada u cacku

„Odluka da Pekarijadu proširimo na Niš i Čačak pokazala se kao odličan izbor, ne samo zbog većeg broja prijava, već i zbog potrebe da Pekarijada bude bliže pekarima i pekari njoj. Članovi žirija pažljivo su odabrani upravo iz ovih regiona, što je dodatno motivisalo i obradovalo takmičare”, izjavila je Milena Obradović iz organizacije Pekarijade. Nakon predselekcije usledila je kratka pauza tokom jula i avgusta, a finalno takmičenje kreće početkom septеmbra i trajaće do kraja oktobra.

Velika ceremonija takmičenja zakazana je u nedelji od 4. novembra i uveliko su u toku pripreme za ovaj pekarski spektakl. Očekujemo da će dobartakmičarski, ali i timski duh provejavati i tokom finalnih takmičenja ove jeseni.

Pekar & Poslastičar Broj 23, avgust/septembar 2019 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji