„ŠEĆERNEMA”, NOVI SAD

„Šećernema” se od leta 2022. može pohvaliti još jednim lokalom u Novom Sadu, na adresi Fruškogorska 20. Jovana Pantelić, koja stoji iza ovog brenda, priča nam kako joj је pre nekoliko godina dijagnostikovana insulinska rezistencija, i tada je prirodno poželela da promeni ishranu. Okrenula se zdravijim receptima i prvo je pravila zdrave kolače i pokušala da modifikuje one tradicionalne u nešto zdravije.

U oktobru 2018. sa suprugom otvara proizvodnju za izradu sirovih torti i kolača. Namirnice se ne obrađuju termički, osim lešnika i badema, jer je njihov ukus lepši kada se malo istostiraju. Torte ne sadrže brašno i jaja, ne peku se i sadrže najzdravije namirnice: orašaste plodove, urme i kokosovo ulje. Mini šećerneme su njihov prvi proizvod, koji su razvili u više različitih ukusa: višnja, lešnik, maštarija sa bademom, vanilom, malinama i kakao kremom, mokaćina sa kafom, čoko izbor za ljubitelje lešnika i čokolade, citrus beri

  • kombinacija maline i limuna, karneval
  • egzotični spoj manga i narandže, afrikana sa kikirkijem. Sezonska mini šećernema je bobica sa jagodama.

Tu su i kuglice: vulkano višnja, čoko punč, enerdži, čokoladna kuglica, zatim popularni brauni, kiki bar, baunti i orandžastik bar, nugatino sa kremom od lešnika, smokvica sa rogačem i čokoladom, kao i veće torte sa ukusima mini-šećernema, koje se poručuju pet do sedam dana unapred.

Priredila: Jasna Žarković, magazin Pekar&Poslastičar broj 41, oktobar/novembar 2022.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo