Tart Homemade

Tart Homemade

Eksplozija boja i ukusa

Nakon što vas oduševe izgledom, tek kada probate ove kolače, sledi pravo iznenađenje. U Kragujevcu su odnedavno osvanuli veoma lepi, neobični kolači u raznim jarkim bojama, sa iznenađujuće ukusnim kombinacijama sastojaka.

Tart Homemade pravljenje kolaca ivana

Pod nazivom Tart Homemade, Kragujevčanka Ivana Petković je pre nešto više od godinu dana rešila da svoje poslastičarske kreacije podeli sa drugima. Po profesiji medicinski radnik, nakon nekoliko godina provedenog u tom poslu, odvažila se da krene putem kojim je oduvek želela – da postane poslastičar. Osim toga što je pravila kolače i eksperimentisala na svoj način, pohađala je radionice i edukacije. Učila je, usavršavala se i, na kraju, izgradila svoj brend Tart Homemade.
O tome šta je za nju predstavljalo najveći izazov, ona kaže: „Uklapanje različitih namirnica i ukusa, a u skladu sa navikama domaćih kupaca, za mene je bio najveći izazov. Usavršavanje tehnika je u skladu sa najsavremenijim i najmodernijim svetskim trendovima. Ogromna želja i beskrajno isprobavanje dovelo je do toga da pravim kolače i torte od najkvalitetnijih namirnica, primamljivog izgleda i neobične kremaste strukture.“


Ne postoji ništa lepše od toga da radite ono što volite. Zato se u ovim zalogajima oseća to Ivanino uživanje u stvaranju. Iza prelepih kreacija, krije se isto tako pažljivo birana, bogata i fantastično uklopljena tekstura kolača. U svakom kolaču posebno, sledi eksplozija raznih, vešto uklopljenih sastojaka, bilo da je to Jack -jesenja kombinacija karamelizovane kruške začinjena cimetom i anisom i minimalnom dozom viskija, upakovana u mus od tamne belgijske čokolade ili Rio – kombinacija kremastog manga, putera
i hrskavog kranča u svilenkastom musu od mlečne belgijske čokolade. Svaki sloj se oseća na nepcima. To je izvrsnost pravog poslastičarstva.

Tart Homemade sitni kolaci

„Ukuse kolača biramo i menjamo prema godišnjim dobima, a naš jesenji favorit je Jack ili Smith -karamelizovana jabuka i cimet savršeno se uklapaju uz hrskavost speculas keksa, musa od bele belgijske čokolade i lotus paste. Kako dolazi proleće i leto, njih menjamo za osvežavajuće kiselkaste ukuse poput Mojita – biskvit kore od sveze nane, svilenkasti krem začinjen ceđenom limetom, mus od limete, nane i bele čokolade. To je, inače, jedan od mojih omiljenijh ukusa. S ponosom mogu da se pohvalim da su Tart Homemade kolači napravljeni od najkvalitetnijih sastojaka, putera, francuskih voćnih pirea, belgijske čokolade bez aditiva i gotovih smeša, sa minimalnom dozom belog šećera. Izgledom pratimo svetske trendove i poznate poslastičare. Dekoracija je moj omiljeni deo i tu se moja kreativnost najviše ispoljava“ – ističe Ivana Petković.
Na društvenim mrežama je veoma aktivna, jer smatra da su one veoma vazna stavka u razvoju biznisa. Poslednji pečat je, naravno onaj kada proizvod dodje do krajnjeg kupca. Kolači se od novembra ove godine mogu probati u poslastičarnici Mima gelato koja se nalazi u Bulevaru kralja Aleksandra 244 u Beogradu. U svojoj ponudi, ova novootvorena beogradska poslastičarnica ima proizvode još dva vrhunska majstora, kragujevačke Fineti kolače i zanatski sladoled Veroljuba Šobića.

Piše: Irina Maksimović, Pekar & Poslastičar Broj 19, decembar 2018 god.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije predstavljamo