
- Najklasičniji oblik italijanskog sendviča
- pravi se od bageta ili ćabate
- može da se tostira na tosteru
- Panino greddo – hladan sendvič
- Panino caldo – tostiran
.
.

Tanki hleb od brašna, masti, soli i vode. Pravi se na ploči i slično je tortilji.
Karakteristike:
- mekana i tanka, ali elastična forma
- jede se topla odmah nakon pečenja
- može biti slana ili slatka
.
.
.

- Pravi se od fokače i uglavnom se puni pršutom, sirom, rukolom i povrćem. Focaccia sendvič je tipičan italijanski hleb, mekan sa maslinovim uljem, solju i često ruzmarinom. Nastao je u Ligu-riji, ali danas ima mnogo varijacija širom Italije. Kada se preseče i napuni dobija se focaccia sendvič. Karakteristike:
- Deblji i mekši od običnog panina
- Maslinovo ulje mu daje bogat ukus i sočnost
.

Radi se u velikim rustičnim hlebovima (može od pizze romane) pa se kupcu odseče deo (al taglio) po želji. Popularne kombinacije:
- Porchetta al taglio
- Mortadella i stracciatella
- Mare
.

Uvek se jede kao hladan Mekani sendvič od belog tosta bez korice trouglastog oblika. Veoma je popularan na severu Italije.
Uglavnom se puni tunjevinom, šunkom, jajima, povrćem. Ovaj sendvič idealan je za koktele.
.
.
