Novi slatki pekarski proizvodi osvajaju svet!

Krofne, palačinke, keksi i makaronsi čine najnoviji asortiman slatkih inovacija u pekarskoj industriji.

Saradnje raznih brendova dovode do stvaranja novih proizvoda, a neki uključuju i formulacije bez glutena koje su danas sve više potrebne. Nakon nedavnog pregleda novih slatkih proizvoda, detaljno razmatramo pet novajlija na policama svetskih pekara.

Proteinske palačinke, Myprotein
Dobavljač pekarskih proizvoda BakeAway udružio se sa brendom sportske ishrane Myprotein kako bi razvio prvu gotovu, brendiranu hladnu proteinsku palačinku u Velikoj Britaniji. Dostupne u originalnoj i kakao varijanti, proteinski bogate palačinke opisane su kao savršen zalogaj ili rešenje za obrok „na putu” koje podržava ciljeve fitnesa i može se zagrejati u tiganju (i okrenuti), u mikrotalasnoj ili u rerni. Svaka originalna palačinka sadrži 96 kalorija i 2,8 g masti, dok kakao varijanta nudi 103 kalorije i 2,9g masti po palačinki. Najpre su lansirane u Morrisons prodavnicama širom zemlje prošlog meseca pre šireg distribucijskog lansiranja. „Naše gotove proteinske palačinke su apsolutna revolucija”, rekao je Geret Grej, direktor za licenciranje i partnerstva u kompaniji Myprotein i dodao da su svesni toga da njihovi kupci vode brze živote i traže užine i obroke koji su efikasni u vremenu, a ipak nutritivni i pomažu im da postignu svoje nutritivne ciljeve.

KitKat i Mint Aero krofne, Krispy Kreme
Partnerstvo između stručnjaka za krofne i dva brenda čokoladica kompanije Nestlé rezultiralo je sa dva nova limitirana izdanja ovog proleća. Krofna Krumbled (cena: 434 din.) ima punjenje sa KitKat ukusom sa mrvicama KitKat-a i čokoladnim prelivom. S druge strane, krofna Bubbly (cena: 434 din.) punjena je čokoladom sa mentom, prelivena zelenim prelivom i Aero čokoladnim mrvicama. Oba proizvoda će biti dostupna od aprila do 19. maja u Krispy Kreme prodavnicama i u supermarketima Tesco, Sainsbury’s, Morrisons, kao i preko dostavnih partnera Uber Eats, Just Eat i Deliveroo.

Prstenaste krofne, Central Foods
Distributer smrznute hrane najavio je najnovije dodatke u svojoj KaterBake liniji za ugostiteljstvo – pet novih „prstenastih” krofni u obliku kolača. Tu su šećerom prelivene i čokoladom prelivene krofne, kao i dve mini verzije ovih, plus šećerom prelivene mini krofne bez glutena. Pogodne su za vegetarijance i jednostavno se odmrzavaju pre serviranja.„Naše nove krofne u obliku kolača imaju nešto gušću teksturu, što znači da pružaju obrok koji više zasiti”- rekao je direktor Gordon Loder iz kompanije Central Foods, naglašavajući da se mogu koristiti i za dekoraciju mlečnih šejkova (‘freakshake’) ili sladoled kupova ili kao dodatak popodnevnom čaju… Ugostitelji mogu učestvovati u dolazećoj Nacionalnoj nedelji krofni (od 18. do 1. maja) sa ovakvim kombinacijama. Central Foods je nedavno predstavio i nove podloge za pice u okviru KaterBake linije.

Britanska kolekcija keksa, Biscuiteers
Nakon saradnje sa drugim istorijskim londonskim institucijama poput Glob teatra i Prirodnjačkog muzeja, specijalista za ručno ukrašavane kekse Biscuiteers sada je udružio snage sa luksuznim tržnim centrom Liberty kako bi kreirao novu kolekciju detaljno dizajniranih poslastica. Kutije sa selekcijom klasičnih britanskih ikona poput Londonskih stražara, Paddington mede i korgija biće prodavane u Liberty prodavnici (cena: 4100 din.). Takođe će biti dostupna nova kolekcija Bridgerton Letterbox inspirisana popularnom Netflix serijom. „Dok nastavljamo da širimo ponudu za veleprodaju, Liberty je savršen partner za Biscuiteers – prodavnica koja slavi britansku umetnost i nasleđe i ceni ručno izrađen dizajn”, rekla je osnivačica i direktorka Harijet Hejstings.

Dvostruko čokoladni makaroni, Mrs Crimble’s
Brend za bezglutensku pekaru kaže da nastavlja sa uspehom svoje stalno rastuće Big Macaroons linije sa ovom neodoljivom ponudom, idealnom za ljubitelje čokolade. Dvostruko čokoladni makaroni sadrže visokokvalitetnu belgijsku čokoladu, uz bazu od kokosa pre nego što se doda čokoladni preliv. Debi će imati u Asda prodavnicama širom zemlje od 8. aprila po promotivnoj ceni od 190 din. (standardna cena: 245 din.). „Makaroni Mrs Crimble’s su najuspešniji proizvod Brenda” rekla je Adel Vord, direktorka marketinga u Ecotone UK. Vlažni kolač sa kokosom stekao je visoku vernost kupaca koji biraju proizvode bez glutena, a u ovoj kompaniji konstantno razmatraju zabavne i uzbudljive načine na koje mogu proširiti asortiman kako bi dodatno poboljšali svoju reputaciju.

Piše: Anđelija Lazić, magazin Pekar&Poslastičar broj 50, april/maj 2024.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije novi proizvodi