Zlatno pizza brašno

Pizza brašno mlina Čeković je ove godine odlikovano Velikom zlatnom medaljom Novosadskog sajma za kvalitet proizvoda na bazi žita i brašna. Praktična iskustva o kvalitetu ovog proizvoda potražili smo u restoranu Monument u Beogradu.

Pekar Saša Medošević iz restorana Monument o pizza brašnu mlina Čeković:
Za nas, pizza majstore, najvažniji je ujednačen kvalitet brašna. Tri godine radim u restoranu Monument, razna brašna sam koristio, ali se pizza brašno mlina Čeković pokazalo kao najpostojanije. Neće se desiti da zataji u sred procesa izrade testa. Na primer, nikada ne dolazi „sprženo”, odnosno nije potrebno dodavati više vode od standardnog promera. Ima dovoljno vlage, a opet je i dovoljno suvo. Ovo brašno je vrlo lako za rad. To su mi potvrdile i druge kolege. Opušteno radimo. Ako razvlačimo više komada, pizza testo na stolu se ne suši. Jednostavno – znamo sa čim imamo posla. Testo za pizzu spremamo dan ranije, jer mu treba dati vremena da se odmori. Čim se izbulira ide u komoru, na 2-3 stepena. Valja naglasiti da se bez problema može razvući i odmah po zamesu.
Pizza brašno mlina Čeković koristimo za sve: tost, pizza testo, pastu, tortilje. Odlično im je i kukuruzno brašno, koje tekođe dodajemo u tortilje. Kad smo prešli na ovo brašno, prestali smo da nabavljamo ona druga, i domaća i uvozna. Drago mi je, makar to zvučalo lokalpatriotski, što se ovakav kvalitet pojavio na domaćem tržištu. Ne brine se tako ni o nabavci tj. dostupnosti. A morate priznati i da uvoz ne mora po svaku cenu!Kako bi se modernim jezikom društvenih mreža reklo: Preporuka!

Milica Radulović direktor proizvodnje restorana Monument
Blagovremenim širenjem naših lokala i otvaranjem novih, javila se potreba da centralizujemo proizvodnju testa kako bismo standardizovali ponudu hrane u svim lokalima. Testo se sprema u našoj radionici u centru grada i odatle transportuje u sve naše lokale i to shopping molove : Monument Delta City, Monument Ušće, Monument Ada Mall, Monument Big Fashion,Monument Beo Shopping, kao i u restorane u centru grada: Monument Premium, Admirala Geprata, Monument Ruski Car i Monument Nutritive, 25.maj. Saradnja je napravljena upravo sa mlinom Čeković , koji nam je sada i glavni dobavljač, ne samo za brašno za pizzu već i druge vrste brašna: kukuruzno, brašno T-400, integralno , heljdino itd…

Piše: Mlin Čeković – Koštunići, magazin Pekar&Poslastičar broj 35, oktobar/novembar 2021.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije pR