Kolaboracije Burger House Bros

Burger House Bros ove godine proslavio je 10. rođendan. To znači 10 godina iskustva u ugostiteljstvu, 10 godina rasta, 10 godina razvoja burger segmenta ugostiteljstva i kulture u Beogradu. Osim puno rada i ličnog ulaganja i zalagnja svakog člana našeg bratstva, kreativnost, inovacije i sposobnost adaptacije često rad u ovom poslu stavlja rame uz rame sa nekom vrstom umetnosti. Umetnost hedonizma, ukusa, istraživanja. Neretko, svaki umetnik a i ugostitelj može reći da naiđe na kreativnu blokadu.

O piscima i slikarima sa kreativnim blokadama snimani su holivudski filmovi, ali i pokoja ugostiteljska priča. Za ovih 10 godina izrodili smo i implementirali razne ideje, uvek inspirisani najboljim svetskim primerom ugostiteljstva u kom smo i sami rasli – ugostiteljstvom u Americi. To neprocenjivo iskustvo neiscrpan je izvor inovacija kako u samom segmentu hrane, tako, a i revashodno, u uslužnom segmentu ovog posla. Najveći deo svog desetogodišnjeg staža Burger House Bros. investirao je u zamenu reči „ugostiteljstvo” za „gostoprimstvo” i implementaciju ovog načina razmišljanja u svojim restoranima.

Za naše goste, to ne podrazumeva samo visok kvalitet usluge od strane osoblja, već dobrodošlicu od strane domaćina u svoj dom, za šta smatramo svaki naš objekat. Kreiranje atmosfere i pružanje novih iskustava sa porastom godina staža, u kontekstu onog pomenutog umetnika, ume da postane izazov. I tu počinje naša holivudska priča o umetniku sa kreativnom blokadom. Kada se odstupi jedan korak unazad, sagleda se šira slika. Posle 10 godina rasta, zastali smo da udahnemo duboko i sagledamo ugostiteljsku scenu oko sebe. Sa tog vidikovca, pronašli smo svoju muzu. Ove 2023. godina najveću inspiraciju naš tim pronašao je u svojim kolegama i svim sjajnim stvarima koje oni kreiraju i razvijaju.

Zastali smo da analiziramo, probamo i čestitamo im na uspehu. Pružili smo ruke, rukovali se i tako su nastale naše Bratske kolaboracije. Udružili smo se sa braćom i sestrama čiji smo trud, vrednosti i odnos prema brendu kao nečemu što treba gajiti sa puno ljubavi prepoznali, i odlučili da zajedno stvaramo nezaboravne trenutke. U ubrzanom tempu promene i rasta ugostiteljske scene u Beogradu, timski rad odigrao je ključnu ulogu, zajednički razmišljajući van okvira i probijajući barijere. Razvili smo zajedničke prozivode iza kojih svi ponosno možemo da stanemo, ali i očvrsnuli saradnje, pa i prijateljstva. Ovakva avantura u poslu iziskuje mnogo kompromisa, ali strpljenje i vežba ovu kao i svaku veštinu dovode do savršenstva.

Sa prvom kolaboracijom započeli smo u decembru 2022. godine sa Sašom iz Bara Saša, kada smo inspirisani pričama jedni drugih iz Londona i Njujorka došli na ideju za naš prvi „dry aged”, „Black Label” burger. Pozitivni utisci gostiju motivisali su nas da svakog sledećeg meseca kreiramo novu kreativnu kolaboraciju sa našim brojnim kolegama kao što su: Mandarina cake shop, Giovannis pizza, La Taquiera, Ščepine Vragolije, Billy’s pizza tavern i Vanja Puškar.  U svaku od kolaboracija utkano je puno zajedničkog truda i timskog rada. Ovaj projekat naučio nas je da konkurencija pre svega treba da se posmatra zdravo i koristi mudro. U toj recepturi obostrani benefit je neizostavan. Svaka od saradnji predstavljala nam je veliko zadovoljstvo. Velika ljubav prema gostoprimstvu i ideji koju ono predstavlja sve naše kolege sa nama dele, a zajedničkim snagama nadamo se da otvaramo mogućunost dovođenja gostiteljstva u Beogradu na jedan sasvim nov nivo.

Piše: Mirko Lazarević, magazin Pekar&Poslastičar broj 48, decembar/januar 2023/2024.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti