prostoru Trening centra kompanije Corp 30.03.2023. godine predstavljen je deo bogate ponude brašna za izradu kvalitetne pice italijanskog proizvođača Polselli. Promociju je vodio pica majstor iz Napulja Frančesko Kamarota, uz asistenciju našeg pica majstora Damira Karpuzija – instruktora za picu napolitana. Na prezentaciji su izrađene pice od tri vrste brašna: Classica mešavina dobijena mlevenjem odabranih mekih pšenica – pogodna za izradu pice napolitana; Vivace, visokokvalitetno brašno za testa lake obrade i izradu standardne italijanske pice; Gnoccfi e Pasta Fresca, specijalizovano brašno za izradu testenina, pogodno kao sastojak pri izradi pica testa; Semola Rimacimata pšenično durum brašno pogodno za izradu hleba, kao i posipanje pri izradi pice.
Uz brašno se u standardnoj Polselli ponudi mogu naći i razne vrste kvasca, a mi izdvajamo suvi Levita Madre prirodni starter. Porodica Polseli iz Napulja (Italija) prisutna je na tržištu brašna i proizvoda od žitarica čitav vek. Principi kojima se u poslovanju rukovode jesu kvalitet, transparentnost i pouzdanost. Pažljiv izbor sirovina, praćenje procesa proizvodnje u svim fazama, kao i tehnološke inovacije uz oslonac na tradiciju u poslovanju čine ih liderom na tržištu brašna. Danas izvoze svoje proizvode u više od 60 zemalja sveta.
Piše: Jasna Žarković, magazin Pekar&Poslastičar broj 44, april/maj 2023.