dav

Slatko druženje za NURDOR

18. jula se obeležava Svetski dan sladoleda i tim povodom biće organizovana humanitarna akcija „Slatko druženje za NURDOR“. Svi zainteresovani su pozvani da podrže akciju i rad Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka. Pozivaju se vlasnici ugostiteljskih objekata da interno putem Ugovora o donaciji odvoje sredstva za NURDOR od prodaje svojih poslastica, kao i građani da pošalju humanitaru sms poruku sadržine 1 na 1150.

NURDOR već 17 godina predano i posvećeno brine o deci oboleloj od raka i njihovim porodicama. S obzirom na godinu iza nas koja je donela mnogo prepreka i izazova – važno je da solidarnost ne posustane. NURDOR je u toku cele 2020. godine vodio brigu o malim super herojima koji se leče od raka, imajući kao najveći prioritet da se sačuva njihovo zdravlje i porodicama obezbedi mir i podrška. U tome smo uspeli, a sada je važan zadatak na celoj društvenoj zajednici da pokažemo da smo iz svega naučili da čuvamo jedni druge i pružamo podršku onima koji ne mogu sami. U Srbiji u proseku godišnje ima 350 novoobolele dece, što znači da skoro svaki dan jedno dete oboli od raka. Zajedno možemo omogućiti da borbe koje vode budu lakše i da put do izlečenja bude što manje bolan.

Organizatorka akcije „Slatko druženje“ je volonterka Milica Zlatić, koja na ovaj način pomaže rad udruženja već nekoliko godina. NURDOR je uvek ponosan na svoje mlade, kreativne i energične ljude koji kroz svoju plemenitost i veliko srce pomažu drgima. Danas njenu akciju podržava veliki broj prijatelja: poslastičarnica, pekara, medija i drugih.

„Veoma smo zahvalni i Milici i svim divnim i dobrim ljudima koji će se uključiti u ovu akciju. Možda vam jedna kugla sladoleda ili jedna SMS poruka deluju kao mali doprinos, ali ako nas bude mnogo koji udruženi dajemo svako po svoj mali doprinos – onda zajedno činimo zaista MNOGO. I zato ne postoji malo dobro delo, jer nijedno dobro delo nikada nije usamljeno. Uvek će podstaći i motivisati druge ili služiti kao svetli primer i inspiracija da možemo stvarati bolje okruženje zajedno“ – poručuju iz NURDOR-a.

Za više informacija me možete kontaktirati putem telefona 061/67-87-507

Događaj javnog karaktera biće u Pelivan poslastičarnici u Beogradu kada će se kugla sladoleda 18. Jula od 12 do 20 časova  plaćati sms porukom za NURDOR. Potrebno je ukucati sadržnu sms poruke broj 1 i poslati na 1150. ( cena sms poruke je 100 din).

Izvor: Slatko druženje / magazin Pekar&Poslastičar

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti