Vandemoortele je čuvena belgijska kompanija koja već više od 100 godina stvara vrhunska peciva poput kroasana, bageta i ćabata hleba. Spoj tradicije i inovacije učinio je Vandemoortele vodećim brendom koji snabdeva kafiće, restorane, barove i hotele širom sveta vrhunskim pecivima. Zahvaljujući Silbo HoReCa, Vandemoortele je sada tu i kod nas! Uz savršen ukus po kojem su Vandemoortele proizvodi poznati, stalna tehnološka unapređenja su dovela do mnogo praktičnijih i jednostavnijih tehnika pripreme. Jedna od njih je BAKE UP tehnologija, zahvaljujući kojoj se kroasani i čokoladne rolnice pakuju spljošteni, zbog čega olakšavaju logistiku i zauzimaju mnogo manje mesta, a u rernu se stavljaju odmah, bez odmrzavanja. Zanatski umešena, pripremljena na tradicionalan način, a zamrznuta i spakovana zahvaljujući najinovativnijoj tehnologiji, ova peciva su idealan izbor za profesionalne ugostitelje – lako i brzo pripremljena, a uvek topla i hrskava testa najbolji su recept za osvajanje novih i redovnih gostiju!
Za sve vrste testa, kolaće i torte – Caputo brađno najbolje sorte!
Da li ste se nekad zapitali zašto od svih italijanskih regija baš Napolitanci prave najbolje pice, testenine i slatka testa? Odgovor je – u brašnu! Jedno od najčuvenijih je Caputo brašno, oblikovano rukama tri generacije napuljskih mlinara. Mešanjem domaćih žita iz Umbrije i Marke, sa onima iz Francuske, Nemačke i Finske, dobija se prirodno brašno savršenih odlika, bez veštačkih enzima i aditiva. Proizvodnja se bazira na tradiciji staroj više stotina godina i autentičnom napuljskom procesu sporog mlevenja žita. Na ovaj način brašno zadržava sve ukuse i hranljive sastojke, a različite sorte vam omogućavaju vrhunske rezultate bilo da se bavite izradom hlebova, poslastica ili testenina. Od sorti koje testu daju elastičnost i rastezljivost, do jačih sorti koje stvaraju sjajno i konzistentno testo za hleb, Caputo vam garantuje savršenu teksturu i ukus. Zahvaljujući Silbo HoReCa, koja se pobrinula da ovaj vrhunski italjanski brend stigne kod nas, moći ćete da se uverite u kvalitet i osobine čuvenog napolitanskog brašna: zato uronite ruke u testo i spremite se da oduševite svoje goste kao nikad pre!
magazin Pekar&Poslastičar broj 36, decembar 2021.