„Sa velikim zadovoljstom vas obaveštavamo da je otvorena Akademija za čokoladu Beograd (Chocolate academy Belgrade), posle Atine, Dubaija, Milana, Čikaga… 25. po redu. Akademija će predstavljati regionalni centar za edukaciju i usavršavanje u oblasti poslastičarstva i inovacija u vezi sa čokoladom”, najavila je Maja Miklja, koordinator prodaje i marketinga za Jugoistočnu Evropu Barry Callebaut. Akademija za čokoladu je servisni brend grupacije Barry Callebaut, sa svrhom da podrži zanatski sektor u izradi poslastica, ali i da ohrabri i motiviše profesionalne kuvare, poslastičare da postanu najbolji u onome što rade kako bi podigli svoje znanje, umeće i poslovanje na viši nivo.„Akademije postoje zato da bismo podržali profesionalce u svim tehničkim pitanjima u vezi sa čokoladom, pružili im pristup najnovijim inovacijama, tehnikama, alatima i trendovima i da im pomognemo da dodatno ovladaju umećem rukovanja čokoladom,” ističe gospođa Miklja i dodaje „Naša misija je da pružimo teorijsko i praktično znanje kroz kurseve, obuke i praktične priručnike od strane naših renomiranih eksperata i savetnika.”
U okviru ove akademije, kompanija Barry Callebaut biće posvećena sektorima pekarstva, poslastičarstva, sladoleda, horeke i čokolatera. Za svoje klijente planiraju obuke i radionice radi pružanja tehničke podrške, demonstracije praktičnih radova, kao i kurseve sa lokalnim kuvarima ili gostujućim kuvarima sa internacionalnim priznanjima i iskustvom, obuke za klijente i dane otvorenih vrata u okviru kojih će, ukoliko epidemiološka situacija to dozvoli, svi zainteresovani moći da se bolje upoznaju sa misijom i idejama koje planiraju da realizuju u Beogradu i da zavire u svet prve čokoladne akademije u regionu.
„Ciljna grupa koju očekujemo da ugostimo su mali i veliki proizvođači poslastica, kao i distributeri, kupci, zanatlije, profesionalci i poluprofesionalci. Svi oni koji su željni znanja, usavršavanja, inovacija i ideja, dobrodošli su da zajedno sa nama podignu svoje umeće i znanje o čokoladi i radu s istom, na viši nivo!”, zaključuje Maja Miklja.