Pekarski dan kompanije PIP Food Group

Trećeg oktobra ove godine kompanija PIP Food Group organizovala je u kompleksu Movenpick resort Fruške Terme tradicionalan Pekarski dan. Događaju su prisustvovali predstavnici vodećih industrijskih i zanatskih pekara Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije i Srbije, kao i bliski saradnici i prijatelji kompanije.

Direktor PIP Food Group-e Rodoljub Ivković poželeo je prisutnima dobrodošlicu i između ostalog podsetio da tržište pekarstva u regionu danas vredi oko 2,5 milijardi evra što ga pozicionira kao jednu od glavnih proizvodnih grana regiona. Saša Tanović, rukovodilac sektora tehnologije i razvoja, detaljno je prezentovao kvalitet brašna od pšenice roda 2024, o trendovima i izazovima u pekarstvu je govorio Igor Rebić, internacionalni menadžer prodaje, a novine u proizvodnom asortimanu je predstavila Simona Dulović menadžer razvoja proizvoda kompanije kao i prezentaciju iz oblasti osiguranja kompanije WTW. Posle predavanja usledila je degustacija svih novih proizvoda kompanije uključujući novi brend Filina – voćne nadeve.

Kompanija Barry Callebaut je kao partner kompanije PIP Foood Group-e zasladila ovaj događaj proizvodima iz svog asortimana. Utisak je da pekarstvo ne može i ne sme bez kiselih testa, da se potrošač pametno hrani i sve više čita šta je dobro za njegovo zdravlje, ali i da istovremeno uživa, bez kompromisa. Neformalni deo ovog tradicionalnog okupljanja saradnika i prijatelja PIP Food Group-e protekao je u prijatnoj atmosferi, uz bogatu trpezu u etno restoranu Fruške Terme.

magazin Pekar&Poslastičar broj 53, oktobar/novembar 2024.

Pogledaj i ostale članke iz kategorije događaji