Druga generacija Ruby čokolade doživela je promociju kakvu zaslužuje. U kraljevskom ambijentu, na mestu sa jednim od najlepših pogleda u Beogradu, Belom dvoru, švajcarska kompanija Barry Callebaut, vodeći svetski proizvođač visokokvalitetne čokolade i kakaoa za profesionalce, predstavio je novi proizvod.
U okviru belgijskog brenda Callebaut, predstavljena je nova Ruby čokolada RB2 – sofisticirana kombinacija intenzivnijeg ukusa i boje. Ova druga generacija revolucionarne Ruby čokolade kreirana je sa ciljem da inspiriše profesionalne šefove širom sveta. Ruby RB2 je obogaćena osvežavajućim voćnim notama sa suptilnim aromama crvenog bobičastog voća i citrusa. Ovaj jedinstven događaj, uveličale su zvanice i brojni gosti, kao i svi važni kupci i poslovni partneri iz Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Bili su tu najbolji poslastičari, vrhunske zanatlije i predstavnici konditorske industrije. U predivnoj atmosferi koja je u potpunosti odgovarala ovom događaju, čulo se da je Ruby2 drugačija, intenzivnija i sa više voćnog ukusa, kao i da nastavlja put svoje prethodnice Ruby čokolade.
Ruby RB2 je čokolada, kako se čulo, za one koji ne pristaju na kompromise kada su u pitanju ukus i kvalitet. Proizvođač je spojio prirodu i inovaciju kako bi kreirao čokoladu koja nadmašuje očekivanja i inspiriše profesionalne šefove da istraže nove horizonte u poslastičarsvu. „Spoj prirode i inovacije, Ruby RB2 donosi novu dimenziju čokoladnog iskustva koja nadilazi sve poznate okvire. Poput svoje prethodnice, Ruby RB1, ova čokolada zadržava neobičnu ružičastu boju i ukus, koji potiču isključivo iz ruby kakao zrna – bez dodatnih veštačkih boja ili aroma. Ova čokolada nosi u sebi pažljivo birane voćne note koje se prepliću u savršenoj harmoniji i kremastoj teksturi, pružajući jedinstven užitak za sva čula”, istakla je Bojana Mihailović Mehandžić, direktorka marketinga kompanije Barry Callebaut za Jugoistočnu Evropu.
Barry Callebaut je 2017. godine, sa podsetimo, predstavio prvu Ruby čokoladu RB1. Pored crne, mlečne i bele, Ruby RB1 kao četvrta vrsta čokolade, postala je sinonim za kreativnost i inovaciju, a sada RB2 nastavlja taj put, pružajući profesionalnim šefovima još veće kreativne mogućnosti.
Piše: Jelica Antelj, magazin Pekar&Poslastičar broj 53, oktobar/novembar 2024.
Foto Webtise