Pančevački pekari napravili Hram Svetog Save

Pekari Pančevačke pekare su za Božić napravili od testa Hram Svetog Save. Hram je dimenzija 60 x 60 x 55mm, težine 23 kg. radili smo ga moj naslednik Zoltan Mesaroš i ja koristili smo brašno TIP 400, kako i prehrambrene boje. Spojeve smo lepili sa ukuvanim šerbetom, bombon sirupom. Bombon sirup kada se osuši onda stegne testo, tako da smo zbog toga hram pravili punih pet dana.

Kako bi hram izgledao simetrično i lepo u tome nam je pomogao pogonski inženjer Zoran Zelenkapić, tako što nam je dao dimenzije, kaže naš sagovornik Miloje Marjanović

Izvor: magazin Pekar&Poslastičar

Pogledaj i ostale članke iz kategorije vesti

Iskustva kupaca

Boško Prpa, Brake4cake Bački Jarak„Pre nabavke temperirke, kolače smo pravili i ukrašavali ručno. Svaki kolač umakali smo u...

Pročitaj