Zvanični distributer kuće Neuhauser – firma Spextra – predstavila je 11. aprila svojim poslovnim partnerima i potencijalnim kupcima deo nove palete smrznutih proizvoda, koja će biti dostupna na našem tržištu. Reč je o kroasanima (praznim ili sa punjenjima od: kakaoa i lešnika, krema od vanile, tri vrste čokolade), puževima sa suvim grožđem, briošima, danskom pecivu sa čokoladom, krofnama (punjenje od lešnika ili maline), kao i bagetima, ćabatama i miksu rustičnih mini hlebova. Ovo je samo delić asortimana proizvođača sa tradicijom dužom od jednog veka (osnovan 1906), koji svoje proizvode plasira u više od 90 zemalja sveta, i koji je posvećen održivosti i garantuje kvalitet autentičnog francuskog ukusa. Proizvodi su rađeni od 100% francuskog, kontrolisanog pšeničnog brašna, a ono što ih čini posebno atraktivnim jeste jednostavnost pripreme.
Čineći deo Souflet grupe, najvećeg aktera u poljoprivredno-prehrambenom sektoru i sektoru žitarica, sa 2.500 partnerskih poljoprivrednika, Neuhauser raspolaže širokim dijapazonom ekspertize u celom lancu, „od polja do stola”. Imali smo priliku da od Pjera Irša, regionalnog prodajnog menadžera, kao i Pjera Šatelana, pekara – demonstratora saznamo koje su osnovne prednosti smrznutih pekarskih proizvoda. Na prvom mestu su izdvojili jednostavnost pripreme, posebno imajući u vidu sve veći problem pekarskog kadra, na globalnom nivou.„Ovi proizvodi su laki za manipulaciju i stoga se standardni kvalitet dobija uz minimalni utrošak vremena, a uz angažovanje radnika kojima nisu neophodne kvalifikacije. Jasno je da ovako izrađeni proizvodi ne mogu da zamene zanatske pekarske proizvode, ali svi imaju svoje mesto na tržištu”, objašnjavaju naši sagovornici i podvlače da se industrija trudi da razvija i unapređuje proizvode u meri i na način na koji postaje sve konkurentnija zanatskom sektoru. „Ovo je inspirativna utakmica od koje najviše koristi imaju potrošači jer se kvalitet proizvoda podiže – na oba fronta”, zaključuje Pjer Irš.
Piše: Jasna Žarković, magazin Pekar&Poslastičar broj 44, april/maj 2023.